Με το μυαλό στο… κύπελλο πέρασε απο τον Αρχάγγελο ο Διαγόρας

Με άγχος πέρασε ο Διαγόρας απο τον Αρχάγγελο, επικρατώντας με 0-1 του Άρη, έχοντας το μυαλό του στον τελικό κυπέλλου της Πέμπτης.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ομάδα του ο Τσιβρινής που στο φινάλε του ματς δέχθηκε πίεση απο τους κιτρινόμαυρους, ωστόσο αυτό που κρατάει είναι το τρίποντο και την ξεκούραση παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό.

Το γρήγορο γκολ του Μπερνιδάκη μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ έξω απο την περιοχή που έκανε το 0-1 ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον γηραιό.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών και το πρωτο μέρος ηταν σα να μην… έγινε, αφού πέρα του γκολ, έγινε αλλη μια τελική προσπάθεια απο πλευράς Αρη όταν ο Μαρκόπουλος στο 20′ έκανε το πλασέ απο πλαγιά θέση και ο Δαρζέντας απομάκρυνε σε κόρνερ. 

Πάντως οι φιλοξενούμενοι ελεγχαν τον ρυθμό, κρατούσαν μακριά τους κινδύνους και στην επανάληψη μπήκαν δυνατά.

Το σουτ του Καραγεωργίου στο 55′ έφυγε πανω από τα δοκάρια, ενω στο 56′ η Βασιλείου σήκωσε το σημαιάκι σταματώντας τον Μπερνιδάκη που έβγαινε τετ α τετ, υποδεικνύοντας τον σε θέση οφ Σαιντ και φέρνοντας τις διαμαρτυρίες των κυανέρυθρων.

Λίγο αργότερα (59′) στην σύγκρουση Καραγιάννη- Μπερνιδάκη και πάλι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι αυτή την φορά, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Απο στημένη μπάλα απείλησε ο Άρης στο 72′ με το απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Λαμπριανού, όπου η μπάλα εφυγε άουτ και με τον ίδιο τρόπο (στημένη μπάλα) λίγο έλειψε να σκοράρει ο Διαγόρας, αλλά η κεφαλιά του Πεταυράκη στο 73′ έφυγε άουτ μετά απο κόρνερ του Καλημέρη.

Στο 83′ το σουτ του Μπερνιδάκη μέσα απο την περιοχή απο τα αριστερά, έφυγε πανω απο τα δοκάρια και στο 86′ απο την ιδια πτέρυγα ο Χατζηπέτρος έκανε την σέντρα και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρωτα βρήκε πανω στον Μαγιόγλου.

Στην τελική ευθεία του ματς και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις, οι κιτρινόμαυροι έκαναν οτι δεν έκαναν σε όλο το 90λεπτο. Δημιούργησαν ευκαιρίες με κάτω την μπάλα.

Το σουτ του Χατζησάββα στο 90′ ανάγκασε τον Δαρζέντα σε δύσκολη απόκρουση και ο ίδιος παικτης στο 94′ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντιπάλου γκολκίπερ απο πλεονεκτική θέση.

Ενδιάμεσα (92′) ο Ζαρκαδούλας έκανε την προσπαθεια απο τα δεξιά, το γύρισμα του προς τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του που βρίσκονταν στο β’ δοκάρι κόπηκε από τον Φραντζή και στην συνέχεια αφού κέρδισε εκ νέου την μπάλα, σούταρε διαγώνια άουτ.

Διαιτησία: Χαρισμανίδης, Γιακουμάκης, Βασιλείου

Συνθέσεις: 

Άρης: Καραγιάννης, Μαγιόγλου, Ζαρκαδούλας, Κότσικος (65′ Λαμπριανός), Τσελεπίδης, Δημητριάδης (78′ Συμεωνίδης), Γκίκας, Χατζησάββας, Μαρκόπουλος, Μπαϊρακτάρης, Σταμούλης (85′ Σιέχ) 

Διαγόρας: Δαρζέντας, Φραντζής, Χατζηπέτρος, Καραγεωργίου (74′ Γεωργιάδης), Καλημέρης, Μπερνιδάκης, Μαριάς, Τσαγκάρης, Πεταυράκης, Γκινής, Τογρού (68′ Παϊζάνος)