“Χ” ορταστικό ματς στην Μαλώνα

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και τον Απόλλωνα Καλυθιών μπορεί να μην είχε νικητή, είχε όμως σασπένς, ένταση, θέαμα και φυσικά γκολ, με αποτέλεσμα το εντυπωσιακό 3-3 στο γήπεδο Μαλώνας.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά κυνηγώντας τη νίκη και στο πρώτο 45λεπτο είχαν επιτευχθεί τέσσερα τέρματα.

Πιο καλά πατούσαν οι γηπεδούχοι που στο ξεκίνημα προσπάθησαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία και στο 12′ απο το κόρνερ του Χατζηνικολού, ο Σάββας Ντύρος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

Ενα λεπτό αργότερα (13′) ο Χρήστος Χατζηνικόλας δοκίμασε το ποδι του έξω απο την περιοχή και αστόχησε, αλλά στο 24′ με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Σάββα Ντύρο που ευστόχησε στο τετ α τετ και έκανε το 1-0.

Ενδιάμεσα στην σημαντικότερη ευκαιρία των κυανοκίτρινων, ο Σπαχίου στο 19′ σημάδεψε με γυριστό σουτ μέσα απο την περιοχή το δεξι κάθετο δοκάρι.

Άμεση ήταν η απάντηση των Καλυθενών στο γκολ των γηπεδούχων, καθώς βγήκαν στην επιθεση και στο 32ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση.

Συρτή σέντρα απο το Ζουρούδη απο τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ όλους, αφού η άμυνα του “Αγίου” δεν μπόρεσε να απομακρύνει και β’ δοκάρι ο Μαυρομούστακος πέταξε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-1.

Με την ψυχολογία να περνά στην πλευρά των Απολλωνιστών, οι παίκτες του Καμπούρη σπατάλησαν σημαντική ευκαιρία με τον Κουφάλη στο 35′ που εστειλε την μπάλα ψηλά άουτ απέναντι απο τον Στελλά.

Η εκτέλεση φάουλ του Μαυρομούστακου στο 40′ απομακρύνθηκε δύσκολα από τον Στέλλα, ωστόσο ενα λεπτό αργότερα (41′) οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ με την κάθετη μπαλιά του Κυρίτση και το ψύχραιμο πλασέ του Σπαχίου για το 1-2.

Σημείο κλειδί στην εξέλιξη του ματς ήταν το γεγονός πως ο Απόλλων δεν κατάφερε να παει στα αποδυτήρια με το υπέρ του αποτέλεσμα.

Για να έρθει η ισοφάριση πριν την ανάπαυλα (44′) χρειάστηκε το εξαιρετικό πλασέ του Χρήστου Χατζηνικόλα έξω απο την περιοχή, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-2.

Όπως είναι λογικό, το ματς στην επανάληψη δεν είχε τον ίδιο ξέφρενο ρυθμό, αλλά σημαντικές ευκαιρίες υπήρξαν, όπως και γκολ.

Πιο δραστήριοι εμφανίστηκαν οι φιλοξενούμενοι που έφτασαν κοντά στο γκολ με το σουτ του Σπαχίου στο 51′. Η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και ανάγκασε τον Στελλά να διώξει σε κόρνερ με την βοήθεια του οριζόντιου του δοκαριού.

Η απάντηση της ομάδας του Κουτσουμπάρη ήρθε στο 58′ με το σουτ του Χατζηνικολού όπου η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο, άλλαξε πορεία και πέρασε δίπλα απο το αριστερό δοκάρι.

Δείχνοντας πως θέλει να φύγει με το τρίποντο απο την Μαλώνα, ο Απόλλων ανέβηκε, κέρδισε μέτρα και στο 70′ η σέντρα του Νικολού βρήκε στον Σπαχίου στην καρδιά της περιοχης και ο νεαρός έγραψε με κεφάλια το 2-3.

Όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο φινάλε, τόσο οι Καλυθενοί είχαν στο μυαλό τους να διατηρήσουν το προβάδισμα τους και οπισθοχωρούσαν για να αμυνθούν και να βρουν χώρο σε κόντρα επίθεση.

Στο 82′ οι Μαλωνίτες που πίεζαν,έχασαν τεραστια ευκαιρία. Απο την ατομική προσπαθεια και την συρτή σέντρα του Δημήτρη Χατζηνικόλα, ο Κοστόφ δεν μπορεσε μέσα απο την περιοχή να τελειώσει την φάση, αλλά η μπάλα έφτασε στον Πευκιανάκη που σουτάρει δίπλα απο το αριστερό δοκάρι.

Η πίεση των γηπεδούχων βρήκε ανταπόκριση στο 90′ με την σέντρα του Σάββα Ντύρου απο τα δεξια και την καρφωτή κεφαλιά του Κοστόφ που διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Στις καθυστερήσεις είχαμε διαμαρτυρίες των κιτρινόμαυρων για δυο περιπτώσεις όπου ζήτησαν πέναλτι.

Στην πρώτη, ο Δημήτρης Χατζηνικόλας έκανε σέντρα απο τα δεξια και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ταντίκη, αλλά η διαιτητής είπε παίζεται και στην συνέχεια απέβαλε τον Σακελλάρη για έντονη διαμαρτυρία.

Στην δεύτερη περιπτωση πρωταγωνιστές ήταν και πάλι ο επιθετικός του “Αγίου” που έπεσε στο έδέδαφος απο σπρώξιμο του Σταυρή, αλλά το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Διαιτησία: Φιλιππάκου, Τσέτσος, Καραγκιόζης

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Τσακίρης, Ντύρος Π., Παρδαλός (68′ Χατζηνικόλας Δημ.), Γερακούδης, Χατζηνικολού (60′ Σακελλαρης), Χατζηνικόλας Χρ. (63′ λ. τρ. Κοστόφ), Πευκιανάκης, Ντύρος Σ., Χατζημανώλης, Σκυλλαράκης

Απόλλων: Ροδίτης, Στάθης (68′ Συμεωνίδης), Ταντίκης, Κυρίτσης, Πασόπουλος 78′ Γίδαρης), Σπαχίου, Νικολός, Σταυρής, Ζουρούδης, Μαυρομούστακος (83′ Μιχαλάς), Κουφάλης