Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο Ρόδου

3ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

-ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, Η «ΜΚΟ» ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, Ο ΔΟΠΑΡ,

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΡΟΔΟΥ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου στις 17 Απριλίου 2016 ξεκίνησε σήμερα 15-02-2016, με συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή σε καθημερινή πλέον βάση, συνεχίζει τις προετοιμασίες και φροντίζει για την παραμικρή λεπτομέρεια της κορυφαίας αθλητικής γιορτής που φιλοξενείται στο Νότιο Αιγαίο, εδώ στη Ρόδο, γη Ολυμπιονικών. Σε νέα διαδρομή, ανάμεσα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου και τα τείχη της Παλιάς Πόλης, όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου, οι Μαραθωνοδρόμοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν και να θαυμάσουν τις ομορφιές της πόλης μας, βγαλμένες από την αρχαιότητα και την σύγχρονη ιστορία. Με την καθοδήγηση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, την στήριξη του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, τους Εθελοντές, τους χορηγούς, την τοπική κοινωνία γενικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οραματίζεται να φθάσει πολύ ψηλά τον Μαραθώνιο που θα αναδεικνύει στοιχεία του πολιτισμού μας και θα ενισχύσει έντονα την τουριστική επιμήκυνση.

Εκ μέρους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου μίλησε το μέλος της διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ κ. Μιχάλης Παυλούς, που αντικατέστησε τον απόντα εκτός Ρόδου πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Ζήκα. Ο κ. Παυλούς, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Παναγόπουλου και του γενικού γραμματέα κ. Σεβαστή, είπε ότι «σαν Ρόδος προσδοκούμε στη μεγάλη συμμετοχή των Ροδιτών δρομέων και φιλάθλων, στην προσπάθεια προσέλκυσης δρομέων Ελλήνων και ξένων».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος ΑΪβάζης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ρόδου κ. Χατζηδιάκου, είπε ότι «ο Δήμος στηρίζει τον Μαραθώνιο με όλες τις υπηρεσίες του και με πολιτιστικές διοργανώσεις.Ακόμη,ότι είναι μονόδρομος η ευκαιρία της αναβάθμισης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που παρουσιάζεται».

Τέλος μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Τεχνικός Διευθυντής της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Γιώργος Μιχαλάκης, που παρουσίασε σε προτζέκτορα τη νέα διαδρομή, είναι κυκλική κι εντός πόλεως.

Ανέφερε ότι «το αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό «προϊόν» χρειάζεται την άρτια συμπαράσταση-συνεργασία τεσσάρων Των Εθελοντών, των πολιτιστικών συλλόγων, των χορηγών και των ΜΜΕ. Ο Τύπος πρέπει να το αναδείξει σε όλα τα επίπεδα. Να ενημερώσει τον κόσμο για τη διαδρομή και να τον συμβουλέψει να είναι υπομονετικός το εξάωρο του αγώνα».

H ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Περιγραφή της διαδρομής: Κυκλική διαδρομή, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.roadstorhodes.com

Η διαδρομή των 42.195 μ. έχει σημείο εκκίνησης Κέντρο Ρόδου δικαστήρια➢ΠλατείαΕλευθερίας➢ΟδόςΣάββαΝικολάου➢ΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάου➢ΟδόςΚω➢ΟδόςΛέρου➢ΟδόςΚαλύμνου➢ΑκτήΜιαούλη➢ΚάτωΠέτρες➢ΟδόςΚρητικά/Ιαλυσού➢Στροφή 1ησταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςοδούΙαλυσού/Κρητικάμε τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢ΟδόςΙαλυσού/Κρητικά➢ΚάτωΠέτρες➢ΑκτήΜιαούλη➢ΟδόςΚαλύμνου➢ΟδόςΛέρου➢ΟδόςΚω➢ΟδόςΓεωργίουΠαπανικολάου➢ΟδόςΣάββαΝικολάου➢ΠλατείαΕλευθερίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΠύληΕλευθερίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΟδόςΑυστραλίας➢Νέαπεριφεριακή Ρόδου ➢Στροφή 2ησταφανάριατηςδιασταύρωσηςτηςΝέαςπεριφεριακήςΡόδουμετηΛεωφόροΚαλιθέας➢ΝέαπεριφεριακήΡόδου➢ΟδόςΑυστραλίας➢ΑκτήΣαχτούρη➢ΠύληΕλευθερίας➢Μύλοι➢Στροφή 3ηστοελαφάκι➢ΜαρίναΜανδρακίου➢Κέντρο, ΠλατείαΕλευθερίας ➢Επανάληψηδιαδρομής➢Τερματισμός: ΚέντροΡόδου, ΠλατείαΕλευθερίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

ΕΟΠΚ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, ΕΥΘΥΤΑ , ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ RODOS CYCLING CLUB, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΓΚΑΛΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ, ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΡΟΔΟΥ.

ΜΑΡΙΕΤΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνεργάτες, αγαπητοί εθελοντές, αγαπητοί χορηγοί αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ σήμερα στην κοπή της πίτας προς τιμή των εθελοντών του 3ου διεθνούς μαραθωνίου της ΡΟΔΟΥ και στην παρουσίαση του νέου μας αγώνα.

Η προσπάθεια να καθιερώσουμε τη Ρόδο σαν προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου συνεχίζεται δυναμικά με την διοργάνωση του τρίτου διεθνούς μαραθώνιου της Ρόδου. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και η ΕΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με υποστηρικτή τον ΔΟΠΑΡ δουλεύουμε σχεδόν όλο τον χρόνο για να κάνουμε αυτή την διοργάνωση πετυχημένη έτσι ώστε να μπορεί να κερδίσει στον παγκόσμιο ανταγωνισμό μια θέση που θα μας κάνει περήφανους.

Έχοντας πάρει για τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις τα εύσημα από τον ΣΕΓΑΣ, τους συμμετέχοντες, τα ΜΜΕ και από όλο τον κόσμο που μας παρακολούθησε, φέτος διοργανώνουμε στις 17 Απριλίου τον επόμενο αγώνα μας. Και παράλληλα αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και 1.000 μέτρων.

Επιλέξαμε μία νέα εξαιρετική διαδρομή που ξεκινά αλλά και καταλήγει στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις ομορφιές της Ρόδου. Μία διαδρομή που τρέχει παράλληλα στο Κάστρο και σε όλα τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης μας.

Επίσης φέτος έχουμε την χαρά να σας ανακοινώσουμε μία νέα συνεργασία που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του αγώνα και αναφέρομαι στη συνεργασία μας με το γραφείο “Communication Lab” της κυρίας Μαρίνας Κουταρέλλη, που διοργανώνει με πολύ μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο, το Σπέτσες mini marathon.

Επίσης έχουμε ξεκινήσει επαφές με σημαντικούς εκπροσώπους των ΜΜΕ του εξωτερικού, καθώς και αθλητικούς συλλόγους αρκετοί από τους οποίους θα έρθουν στη Ρόδο για να καλύψουν τον αγώνα και να συμμετάσχουν, με στόχο τη συνεργασία σε ανάλογες διοργανώσεις και στο μέλλον.

Απόδειξη της αποδοχής αλλά και της δυναμικής του αγώνα είναι επίσης οι χορηγίες, που έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε. Οι βασικοί χορηγοί μας συνεχίζουν και φέτος μαζί μας με πολύ πιο μεγάλα και ενισχυμένα πακέτα. Ο μεγάλος μας χορηγός από την πρώτη στιγμή, το τοπικό κατάστημα Adidas της Ρόδου η Aegean airlines η Blue Star Ferries, η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ ως χορηγός εθελοντισμού, το Sheraton Resort που θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους και τους VIP προσκεκλημένους, το ξενοδοχείο PLAZA που φέτος θα είναι και κέντρο διανομής του υλικού του αγώνα , το γάλα ΑΠΛΩΣ χορηγός του παιδικού μας αγώνα, τα ξενοδοχεία IOANNIDIS GROUP OF HOTELS, H hotels , BLUE BAY GROUP OF HOTELS και πολλοί άλλοι που θα ανακοινωθούν σταδιακά.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κ. Αντώνη Καμπουράκη πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, μέσω της οποίας τα ξενοδοχεία της πόλης έδωσαν ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και δωρεάν δωμάτια για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τροχαία Ρόδου για την άψογη συνεργασία μας και συμβολή της.

Καθώς όμως η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στους εθελοντές μας θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά. Πράγματι είναι η ψυχή του Μαραθωνίου μας, χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε. Είμαι σίγουρη ότι και φέτος θα δώσουν στον αγώνα τον καλύτερο τους εαυτό.

Ευχαριστώ λοιπόν τους πρόσκοπους Δωδεκανήσου που είναι και η μεγαλύτερη σε αριθμό εθελοντική μας ομάδα, την ΕΟΠΚ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Ρόδου, την ΕΥΘΥΤΑ, τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδ/σου, τους ποδηλάτες Rodos Cycling Club, τον Σύλλογο Τριάθλου Απόλλων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, την Ανάδοχη αγκαλιά, τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Δωδ/σου και όλα τα μεμονωμένα παιδιά που μας στήριξαν και μας στηρίζουν.

Επιτρέψτε μου τέλος να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος πίστεψε από την αρχή σε αυτή την προσπάθεια και μας στηρίζει.

Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία να σας ευχαριστήσω ξανά που είστε δίπλα μας και μας στηρίζετε σε αυτόν τον αγώνα, που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στην δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα και ο τόπος μας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Λυπάμαι που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι κοντά σας στην ανακοίνωση των λεπτομερειών, όσον αφορά τον 3ος Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου 2016.

Ένα μεγάλο γεγονός για το νησί της Ρόδου, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση αυτή έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια άρτια οργανωμένη αθλητική δράση και παράλληλα να απολαύσουν ένα μαγευτικό νησί, όπως είναι η Ρόδος.

Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του Μαραθώνιου είναι οι Εθελοντές! Όλοι αυτοί, που με υπέρμετρο μεράκι και ζήλο φροντίζουν και την τελευταία λεπτομέρεια της οργάνωσης και της υλοποίησης.

Είμαι σίγουρος ότι, ήδη, έχουν «αγκαλιάσει» το φετινό Μαραθώνιο πολλοί νέοι φίλοι – εθελοντές!

Σας ευχαριστώ όλους θερμά και σας εύχομαι υγεία και ευτυχισμένη χρονιά! Θέλω να γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά θα είμαστε αρωγοί σε κάθε δράση σας».

-Στο τέλος της συνέντευξης, εκπρόσωποι των Εθελοντικών φορέων έκοψαν την πίτα τους για το 2016, την οποία ευλόγησε ο πατέρας Νεκτάριος Πόκκιας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ