Υποσχέσεις για το μέλλον στο Πανελλήνιο

Ενα έντονο και ζωντανό διήμερο για τον ελληνικό στίβο ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί που έγινε το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ. Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια των δύο ημερών, με τη νέα γεννιά αθλητών να είναι εκείνη που έκλεψε την παράσταση.

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων παρακολούθησε και ο Υγυπουργος Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνανήσει τον Εμμανουήλ Καραλή και την οικογένεια του και να τους συγχαρεί για την επιτυχία του Σαββάτου.

Για δέκατη φορά στην καριέρα του ο Δημήτρης Τσιάμης καταφέρνει να ολοκληρώσει τον αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού νικητής. Αυτή τη φορά, ο αθλητής του Θανάση Σιούντρη χρειάστηκε να “προσγειωθεί” στα 16,28 μ., για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο δεν είχε άλλο έγκυρο άλμα, ενώ δεν πραγματοποίησε την πέμπτη του προσπάθεια. Ο Δημήτρης Μπαλταδούρος ήταν στην δεύτερη θέση με 15,80 μ., ωστόσο αυτό που του έμεινε από τη διοργάνωση είναι μια θλάση, που του αλλάζει τα σχέδια για τις επόμενες διοργανώσεις της χειμερινής περιόδου. Ο Μανώλης Μακρής ήταν ο αθλητής που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 15,65 μέτρα. Ο εφηβος Δημήτρης Μονοπώλης ήταν πέμπτος με 15,21 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στο στόχο του, που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν.

Αγώνας…ξεμούδιασμα ήταν για την Σοφία Υφαντίδου η πρώτη συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η έμπειρη πρωταθλήτρια δε δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη θέση στο πένταθλο με 3.825 β.,επίδοση που είναι η 10η όλων των εποχών στην Ελλάδα. Η αθλήτρια συμμετείχε για πρώτη φορά σε διοργάνωση κλειστού στο πένταθλο.

Ο Μιχάλης Κιάφας βελτίωσε για μία ακόμη φορά φέτος το ατομικό του ρεκόρ και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 8.11 (60 μ. εμπ.). Δεύτερος με 8.12 ο Νίκος Σαισανάς. Εκτός συναγωνισμού ο Μίλαν Τραικοβιτς σημείωσε 7.79. Ο Κιάφας πραγματοποιεί σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν και δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το στόχο του, που είναι το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Μία από τις μικρότερες νικήτριες στην ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού έγινε από σήμερα η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η νεαρή αθλήτρια ξεπέρασε τα 3,90 μ. στο επί κοντώ, ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και παράλληλα πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Π/Κ, της Τιφλίδας. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε, αλλά απέτυχε στα 4,00 μέτρα. Η νεαρή νωρίτερα ειχε υπερβεί τα 3,25 μ., 3,45 μ.,  3,65 μ. και3,80 μέτρα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Ελενα Πόλακ και τρίτη η Μυρτώ Κασσωτάκη με 3,65 μέτρα.

“Είμαι χαρούμενη που ισοφάρισα το ατομικό μου ρεκόρ. Ήθελα και παραπάνω, αλλά δεν βγήκε. Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων της Τιφλίδας, όπου θέλω να κάνω ένα άλμα πάνω από τα 4,00 μ.», είπε η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή.

Τις εννέα νίκες έφτασε η Ελενα Φιλάνδρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, προσπάθησε να κυνηγήσει μια καλή επίδοση, όμως, ο ρυθμός που είχε η κούρσα δεν της επέτρεψε κάτι καλύτερο από το 2.05.80, που τελικά πέτυχε. Η έμπειρη δρομέας βοήθησε ιδιαίτερα την συναθλήτρια της Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου να βελτιώσει το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ με 2.005.80. Η τριάδα των νικητριών έκλεισε με την Ευγενία Παπαδημάτου με 2.14.30.

Με νίκη συνδύασε την πρώτη του παρουσία στα 3.000 μ. ο Ανδρέας Δημητράκης, στη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στο ΣΕΦ. Ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων συμμετείχε για πρώτη φορά στην απόσταση και ήταν νικητής με 8.12.35.  Ο αθλητής από την αρχή της κούρσας αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους αθλητές και στην ουσία έτρεξε χωρίς συναγωνισμό. Ο αθλητής όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έκανε το νταμπλ, καθώς ήταν νικητής και στα 1.500 μέτρα.  Δεύτερος με 8.21.38 ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και τρίτος ο Δήμος Μαγγίνας με 8.23.03.Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών η Μαρίνα Μανιαδάκη ήταν νικήτρια με 10.12.35.Η Ιωάννα Ζάκκα ήταν νικήτρια στο ύψος των γυναικών με 1,77 μ., που στη συνέχεια προσπάθησε όμως, δεν τα κατάφερε στα 1,80 μέτρα. Η Κατερίνα Κυριακοπούλου ήταν δεύτερη με την ίδια επίδοση και η Ελισάβετ Καλάθα τρίτη με 1,73 μέτρα.

Η νεάνιδα Ευαγγελία Γερομαρκάκη ήταν νικήτρια στη σφαιροβολία των γυναικών με προσπάθεια στα 14,50 μ., επίδοση, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η νεαρή αθλήτρια θα κυνηγήσει το καλοκαίρι το όριο (14,90 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν. Δεύτερη με 13,79 μ. ήταν η Ελένη Τζήκα και τρίτη η Μαντώ Σιδηροπούλου (13,22 μ.).

Ο Παναγιώτης Μάντης πραγματοποίησε καλή παρουσία στο 7αθλο των Ανδρών με 5.127 β., με τον Δημήτρη Αλαμπρίτη να ακολουθεί με 4.531 β. και τον Στέλιο Ποντικέα να ακολουθεί με 4.485 β.

Ο Θεοφάνης Μιχαηλάς έκοψε πρώτος το νήμα στα 800 μ. με 1.51.55, με τον έφηβο Θανάσα Καλάκο να πετυχαίνει 1.52.30 και έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από 1.51.00. Η τριάδα έκλεισε με τον Ανδρέα Στεργιού (1.53.83).

Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στους Ανδρες με 49 β., μπροστά από την Κηφισιά (44) και τον Παναξιακό (28), νεώ στις γυναίκες η νίκη πήγε στην ΑΕΚ (42) και ακολούθησαν οι Πανιώνιος (30,5), Παναξιακός (24).

Sport-fm.gr