Ζωντανός ο Απόλλων Απολλώνων

Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε ο Απόλλων Απολλώνων που για την 24η αγωνιστική επικράτησε εντος έδρας με 2-1 του Άρη Αρχάγγελου και ανέβηκε πάνω από την ζώνη της παραμονής.

Γνωρίζοντας πως βρίσκονται σε δυσχερή βαθμολογική θέση, οι ποδοσφαιριστές του Χάσταλη μπήκαν δυνατά και με πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ νωρίς και έβαλαν τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Σκόρερ του 1-0 ήταν στο 15′ ο Παπαχριστοδούλου, ο οποίος μετά απο λάθος της άμυνας του Άρη, με σουτ μέσα απο την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Πριν το γκολ του Απόλλωνα, οι κιτρινόμαυροι είχαν απειλήσει την εστία του Μακαρούνα, ωστόσο η κεφαλιά του Μαγιόγλου στο 12′ έφυγε άουτ. 

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Αρχαγγελίτες είχαν δυο καλες στιγμές για να ισοφαρίσουν, αλλά τόσο Λαμπριανός στο 40′ (απόκρουσε ο Μακαρούνας το σουτ του), όσο και ο Μαρκόπουλος στο 43′ (αστόχησε απο πολύ κοντά) σπατάλησαν τις ευκαιρίες.

Δυνατά μπήκε και στην επανάληψη η γηπεδούχος ομάδας που στο 47′ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Βαρέλης απόκρουσε την κεφάλια ψαράκι απο τον Παπαχριστοδούλου.

Το 2-0 ήρθε δυο λεπτά αργότερα (49′) όταν ο Λαθούρης εκτέλεσε κόρνερ και μετα την απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα έφτασε στον Κυριακάκη που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας.

Ακολουθησε η πιεση των φιλοξενουμένων, αλλά και παλι ηταν αρκετά άστοχοι.

Στο 65′ ο Μαρκόπουλος αστόχησε εκ νέου από πλεονεκτική θέση, ενώ ο έμπειρος επιθετικός στο 78′ με κεφάλια έστειλε την μπάλα άουτ.

Εν τέλει το 2-1 έγινε στο 79′ χάρις την σέντρα του Κοτσίκου και την κεφαλιά του Μαρκόπουλου που αυτή την φορά βρήκε τον στόχο. 

Κυνήγησε την ισοφάριση ο Άρης στην συνέχεια, αλλά εγκλωβίστηκε στην πολυπρόσωπη άμυνα των Απολλωνιστών που έχασαν ευκαιρία με τον Λολακη στο 87′ που δεν μπορεσε να σκοράρει απο κοντά.

 

Διαιτησία: Τσοπανάκης, Στεφανάκη, Μπερδεμπές

Συνθέσεις: 

Απόλλων: Μακαρούνας Γ., Γεωργίου, Χατζηκυριάκος, Μακαρούνας Μ., Σκούρμπος, Κυριακάκης, Λαθούρης, Διακουράκης, Γιαννακόπουλος (46’ Λολάκης), Γεωργαλλής (83’ Πλάτσης), Παπαχριστοδούλου (60’ Δημητρόπουλος)

Άρης: Βαρέλης, Ζαρκαδούλας, Μαγιόγλου (65’ λ.τρ. Σιέχ), Συμεωνίδης, Σταμούλης, Δημητριάδης Π. (75’ Θεοδωρίδης), Μπαϊρακτάρης (57’ Δημητριάδης Ν.), Γκίκας, Μαρκόπουλος, Λαμπριανός, Κοτσίκος