Μοιρασιά με… παράπονα στην Λάρδο

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Λάρδου ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον ΑΕΡΑ για την 24η αγωνιστική, μετά το 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων. Αμφότερες έχουν παράπονα απο την διαιτησία και κυρίως με την α’ βοηθό Βασιλείου.

Μέτριο ματς διεξήχθη στο γηπεδο Λάρδου, καθώς οι δυο ομάδες απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ, με την μπάλα στον αέρα και απο στημένες φάσεις, αφού δυσκολεύονταν με κάτω την μπάλα να βρουν διαδρόμους.

Πάντως το ξεκίνημα άφηνε… υποσχέσεις, αφού στο πρωτο δεκάλεπτο υπήρχε ένα γκολ και άλλες τρεις καλές στιγμές.

Πρώτος απείλησε ο ΑΕΡΑ, καθώς στο 3′ ο Καντιμοίρης έστρωσε την μπάλα στον Μασάσο, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε στην δεξιά του γωνία ο Μήλιος.

Η απάντηση ήρθε στο 5′ με το σουτ του Ζουρούδη που απόκρουσε ο Τσβετκόφσκι, ενώ ο Βούλγαρος τερματοφύλακας στο 7′ έδιωξε με τα ακροδαχτυλα και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού την βολίδα που εξαπέλυσε ο Ζουρούδης λίγο πιο μπροστά απο τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το “καμπανάκι” δεν το άκουσε η άμυνα της ομάδας του Χοσάδα και η τρίτη απόπειρα παραβίασης της αντίπαλης εστίας απο τους κυανόλευκους, στέφθηκε με επιτυχία.

Απο την μπαλιά του Ζουρούδη στο 9ο λεπτό, ο Στέφανος Ευαγγελίδης με σουτ μέσα απο την περιοχή έγραψε το 1-0.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά.

Οι Λαρδιακοί έχοντας το προβάδισμα, έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Μήλιου και οι ερυθρόλευκοι απο την πλευρά τους είχαν την ανούσια κατοχής μπάλας, αφού απείλησαν μόνο στο 29′ με ενα σουτ του Μαλλιάκα που έδιωξε σε κόρνερ ο αντίπαλος πορτιέρο.

Όπως και στο ξεκίνημα του ματς, έτσι και στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν ζωηρά στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι στο 47′ είχαν τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά ο Μπεννούρ που πρόλαβε στο σπρίντ τον Ροκάϊ απο την μπαλιά του Χαρίτου και βγήκε απέναντι απο τον Τσβετκόφσκι, είδε τον γκολκίπερ του ΑΕΡΑ να απομακρύνει με τα πόδια το πλασέ του.

Στο 51′ ο Καντιμοίρης σουταρε λίγο άουτ έξω απο την περιοχή στην απάντηση απο την πλευράς των φιλοξενούμενων που έχουν έντονα παράπονα για την φαση που ακολούθησε μετά από ένα πεντάλεπτο.

Απο την εκτέλεση φάουλ του Μασαδο στο 56′, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά την κεφάλια του Μαλλιάκα, ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, αφού το σημαιάκι της Βασιλείου ήταν ψηλά υποδεικνύοντας οφ σάιντ και έφερε τις διαμαρτυριες των Αφαντενών. 

Οι παίκτες του Σταύρου έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους, κλείνοντας καλά τους χώρους και αναζήτησαν κόντρα επιθεση για να κανουν την ζημιά.

Στο 74′ απο την εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή, ο Μασαδο με κεφάλια έστειλε την μπάλα πανω απο τα δοκάρια και ενα λεπτο αργότερα (75′) ο Ταγκάεφ σε αντεπίθεση του Ηρακλή καθυστέρησε πολύ παρότι βρίσκονταν εντος περιοχής και κόπηκε από τον Ροκάϊ.

Το ματς είχε ανοίξει και στο 76′ ο ΑΕΡΑ έφτασε στην ισοφάριση.

Η σέντρα του Πλύγκου απο τα δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Μασαδο να κατεβάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή και με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 παρα την προσπάθεια του Μήλιου.

Αυτη την φορά οι Λαρδιακοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν στην πρώτη βοηθό Βασιλείου, θεωρώντας πως ο Βραζιλιάνος σκόρερ ήταν σε αντικανονική θέση.

Μετά το γκολ οι κυανόλευκοι ανέβηκαν και έψαξαν το γκολ της νίκης, αλλά πέρα απο ενα σουτ του Στέφανου Ευαγγελίδη στο 89′ που απομακρύνθηκε απο τον Μαλλιάκα, δεν κατάφεραν να κάνουν ασιθητή την παρουσία τους επιθετικά.

Για το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, οι γηπεδούχοι παραπονέθηκαν για μια φαση στο 85′ όπου ζήτησαν χερι αμυνόμενου μέσα στην περιοχή μετα από σέντρα του Ταγκάεφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για κάποια φάουλ που κέρδισε ο Ηρακλής γύρω απο την περιοχή του Τσβετκόφσκι.

Δοιατησία: Ράδος, Βασιλείου, Σαρρής

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Μήλιος, Πομπού, Παπαϊωάννου, Νικολλί, Καλοπήτας, Μπεννούρ (77′ Ζερβός), Ταγκάεφ, Ευαγγελίδης Ι., Ευαγγελίδης Στ., Χαρίτος Εμμ., Ζουρούδης

ΑΕΡΑ: Τσβετκόφσκι, Πάλλας (77′ Κιόττου), Ροκάϊ, Μαλλιάκας, Κατσαρής, Επιφανής, Κασιώτης, Νικολής (53′ Τριχιάς), Πλύγκος, Καντιμοίρης, Μασαδο