Ισοπαλία με… νικητή στο ΕΑΚ

Βαθμό χρυσάφι στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή πήρε ο Ακουσίλαος μετά το 1-1 κόντρα στην πρωτοπόρο Κατταβιά σε αναμέτρηση που έγινε στο ΕΑΚ για τον β’ όμιλο της Β’ κατηγορίας. Με εννέα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι και με δέκα οι φιλοξενούμενοι.

Ο βαθμός αυτός… σημαίνει πως οι πράσινοι βρίσκονται στο +3 απο την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Κατταβιά παραμένει στην κορυφή, αλλά έχει πλέον συγκάτοικο τον Ποσειδώνα Καρπάθου.

Με μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησαν το ματς οι γηπεδουχοι, όταν ο Τριπολίτης στο 7′ αστόχησε σε τετ α τετ.

Η απάντηση ήρθε στο 12′ για τον Ακουσίλαο με την κεφαλιά του Καβουκλή που αποκρούστηκε απο τον Παπαβεργή.

Δέκα λεπτα αργότερα (22′) από την… γλυκιά σέντρα του Κούρου, ο Σαπαλίδης με κεφάλια έγραψε το 1-0.

Η ισοφάριση για τους Φανενούς ήρθε μετα απο μια περίεργη φαση.

Στο 30′ έγινε μια σέντρα στην οποία ο Παπαβεργής έκανε κακή εκτίμηση και δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, με τους γηπεδούχους να ζητάνε επιθετικό φάουλ, ωστόσο ο διαιτητής δεν σφύριξε, η μπάλα κατευθύνονταν προς στα δίχτυα και ο Ζωάννου την απομάκρυνε με το χέρι.

Αρχικά ο διαιτητής έδειξε σέντρα, αλλά έπειτα απο υπόδειξη του βοηθού του, πήρε την απόφαση για πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων και απέβαλε τον Ζωάννου.

Απο τα 11 βήματα ο Παπακωνσταντίνου έγραψε το 1-1, ενω οι γηπεδούχοι διαρτυρήθηκαν πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει κανονικά και να μην δοθεί το πέναλτι και η κόκκινη κάρτα.

Παρότι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, η Κατταβιά είχε δοκάρι με τον Τριπολίτη στο 47′ και στο 55′ αστόχησε σε πέναλτι (απόκρουσε ο τερματοφύλακας) ο Κούρος, έπειτα απο παράβαση που κέρδισε ο ίδιος.

Ακόμα δυο μεγάλες ευκαιρίες σπατάλησε η γηπεδούχος ομάδα με τον Τριπολίτη στο 60′ και το 75′ όπου τον σταματησε εκ νέου το δοκάρι.

Απ’ την πλευρα τους και οι πράσινοι στην αντεπίθεση είχαν τις ευκαιρίες τους για να πάρουν το προβάδισμα, αλλά ο Παπαβεργής βρέθηκε σε καλή μέρα.

Στο 90′ αποβλήθηκαν Μπαδιεριτάκης και Γιώτας.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος,Λάζος, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Κατταβιά:  Παπαβεργής, Αυγέρης (83’ Γιώτας), Κώτης, Ζωάννου, Σπύρου, Νασσόπουλος, Κούρος, Παπαστεργής (37’ λ.τ. Μέντος), Σαπαλίδης, Τριπολίτης, Ανανιάδης

Ακουσίλαος:  Κοντογιάννης, Πατάκας, Παπανικολάου, Κουντουράκης (90’ Ντελλάκης), Κουτσουμπάρης, Χισενάϊ (84’ Παπαθεοδώρου), Σάββενας, Τσίγκριλας, Παπακωνσταντίνου (76’ Τζεμανάκης), Καβουκλής, Μπαδιεριτάκης