Πιο… σοφός και εύστοχος ο Κλεόβουλος στην Ψίνθο

Εκμεταλλευόμενος την ευστοχία του και την εξαιρετική κατάσταση που βρέθηκε η μεσοεπιθετική του γραμμή, ο Κλεόβουλος πέρασε νικηφόρα με 1-3 από την έδρα της Δόξα Ψίνθου στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, “έπιασε” τους βυσσινί στην βαθμολογία και πλέον αισθάνεται πιο ασφαλής στην υπόθεση παραμονή.

Πιο καλά πατούσαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα και απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Θοδωρή Λυριστή στο 15′ που εξουδετέρωσε ο Χρυσανθής.

Η απάντηση των Λινδιακών δεν ήρθε με ευκαιρία, αλλά γκολ. Σε ωραία εκδήλωση αντεπίθεσης στο 20ο λεπτό, ο Νικηταράς με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ηλία και έγραψε το 0-1.

Προσπάθησε να απαντήσει άμεσα η Δόξα, αλλά ο Χρυσανθής ήταν και πάλι σε ετοιμότητα. Ο έμπειρος πορτιέρο σταμάτησε τον Μιχάλη Λυριστή αυτή την φορά στο 25ο λεπτό και οι συμπαίκτες του λίγο αργότερα (30′) πέτυχαν το 0-2 με το άψογο πλασέ του Παπαοικονόμου, μετά την εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Κολιοκώστα στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός συνεχίστηκε να είναι πολύ καλός. Νέα επέμβαση του Χρυσανθή στο σουτ του Θοδωρή Λυριστή στο 35′ και οριζόντιο δοκάρι του Κολιοκώστα στο 40′ με ψηλοκρεμαστό πλασέ, συνέθεσαν το σκηνικό για την ολοκλήρωση ενός φοβερού 45λεπτου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι “βυσσινί” αναζήτησαν την ισοφάριση. Στο 47′ ο Βασίλης Ορφανός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και από τα 11 βήματα ο Χρυσανθής νικήθηκε από τον Μιχάλη Λυριστή που μείωσε σε 1-2 για την ομάδα του.

Ο Μιχάλης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς στα δίχτυα, αλλά όχι και ο αδερφός του Θοδωρής, αφού ο έμπειρου πορτιέρο του Κλεόβουλου του είπε και πάλι “όχι” στο 60′ όταν επιχείρησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Όσον περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο ανέβαινε η Δόξα. Απ’ την πλευρά τους οι κυανόλευκοι έπαιξαν έξυπνα, έκλεισαν τους διαδρόμους και βρήκαν χώρο στην κόντρα επίθεση για το τελικό 1-3 στο 87′ με το πλασέ του Κολιοκώστα που σφράγισε τη νίκη των Λινδιακών.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Τσέτσος, Κόκκαλης

Συνθέσεις:

Δόξα: Ηλίας, Τσακίρης, Ορφανός Χρ., Ορφανός Δημ., Κωστομοίρης (80′ Μπαρμπαντώνης Χρ.), Χατζηνικόλας (46′ Τσούλλος), Τσοπάνογλου, Κυριαζής, Ορφανός Β., Λυριστής Θ., Λυριστής Μ.

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Σελιμάϊ, Μάντσεφ, Λάμπης, Κωστάκης, Κολιάδης, Κουκουτσέλας, Κολιοκώστας, Γαϊτάνος, Παπαοικονόμου, Νικηταράς (70′ Γανωτάκης)