“Ξεμπλέκει” ο Άγιος Γεώργιος

Νίκη- μισή παραμονή σημείωσε ο Άγιος Γεώργιος στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Β’ κατηγορίας (β’ όμιλος) μέσα στην Μαλώνα με 3-2 επί του Ροδιακού.

Οι κιιτρινόμαυροι με αυτό το τρίποντο είναι πλέον στο +8 από την θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό όπου σ’ αυτή βρίσκεται η ομάδα της Ρόδου που έχει δύσκολο έργο στην συνέχεια.

Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες πρόσφεραν καλό θέαμα και κυνήγησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Πρώτη απείλησε η φιλοξενούμενη ομάδα με το φάουλ του Κουλουριώτη στο 1ο λεπτό που απέκρουσε ο Ναούμ, ωστόσο το συγκρότημα του Μιχάλη Κουτσουμπάρη μετά απ’ αυτή την φάση, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη των κιιτρινόναυρων στα αντίπαλα καρέ, κατάφεραν να κάνουν το 1-0 χάρις την μπαλιά του Πονιά, την κεφαλιά- πάσα του Κοστόφ και το εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Δημήτρη Χατζηνικόλα μέσα από την περιοχή που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με την ψυχολογία με το μέρος τους, οι γηπεδούχοι έκαναν στο 13′ το 2-0, έχοντας απόλυτη ευστοχία. Από την ωραία ατομική προσπάθεια του Δημήτρη Χατζηνικόλα από τα αριστερά, ο Χατζηνικολού έγινε αποδέκτης της μπάλας στο γύρισμα του συμπαίκτη του και με σουτ μέσα από την περιοχή “νίκησε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του σκόρερ του πρώτου και δημιουργού του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων, έκανε τον “Άγιο” να χάσει την δύναμη του επιθετικά και ο Ροδιακός ανέβασε στροφές.

Από μια στημένη φάση στο 34′ κατάφερε να μειώσει το σκορ. Στην εκτέλεση φάουλ του Κουλουριώτη, ο Ναούμ απομάκρυνε την μπάλα στην αριστερή του γωνία, ωστόσο ο Πατρός που καραδοκούσε, έγραψε το 2-1 με πλασέ από κοντά.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, καθώς στο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ από τον Κουλουριώτη, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ναούμ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν εμφανές πως η ομάδα του Γρηγόρη Σαρρή θα πιέσει για την ισοφάριση και από την πλευρά τους οι Μαλωνίτες έπαιξαν έξυπνα, δίνοντας χώρο στους κυανόλευκους, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων δεν ανησύχησε τους αντιπάλους τους, καθώς ο Ροδιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ναούμ.

Στον αντίποδα, ο “Άγιος” προειδοποίησε με τον Κόπελο στο 60′ όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πέρασε τρεις φορές τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά κόπηκε από τον Τσιτσιρή την τελευταία στιγμή.

Εν τέλει στο 72′ μια έμπνευση του Κοστόφ έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, καθώς ο Βούλγαρος σέντερ φορ με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της αντίπαλης εστίας.

Όλοι πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, ωστόσο οι κυανόλευκοι ξαναμπήκαν στο ματς δέκα λεπτά αργότερα. Στο 82′ ο Κουλουριώτης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ξύπας με κεφαλιά μείωσε σε 3-2 για τον Ροδιακό.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση άμυνας και πήραν τελικά το τρίποντο, αφού στο 91′ από την εκτέλεση φάουλ του Κουλουριώτη, ο Μάκρας με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάχλης διεκδίκησε κεφαλιά με τον Κόπελο και έπεσε στο έδαφος. Όταν σηκώθηκε κλήθηκε ασθενοφόρο όπου ήρθε και παρέλαβε τον παίκτη, καθώς υπέστη διάσειση. Ο παίκτης έκανε εξετάσεις, είναι καλά στην υγεία του και του ευχόμαστε περαστικά.

Διαιτησία: Αντωνάς, Σπάρταλης, Αναστασοπούλου

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Ναούμ, Τσακίρης, Ντύρος Π. (78′ Μουστακέλλης), Παρδαλού, Χατζηνικολού, Γερακούδης, Κολιού (61′ Μπρισνόβαλλης), Κοστόφ, Χατζημανώλης, Χατζηνικόλας Δ. (28′ λ. τρ. Κόπελος), Πονιάς

Ροδιακός: Αβράμοφ, Ζαμαντάκης, Τσιμπιδάκης, Μάχλης (46′ λ. τρ. Βαγιανάκης), Μάκρας, Τσιτσιρής, Κουλουριώτης, Πουλής (70′ Κνιφάτι), Πατρός, Σπανός (30′ λ. τρ. Κελεπέρας), Ξύπας