Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για Σιδηρόπουλο

Η ελληνική διαιτησία επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις μετά από 8 χρόνια, καθώς ο Τάσος Σιδηρόπουλος καλείται να συμμετάσχει ως 4ος διαιτητής στην  τελική φάση του Euro 2016 στην Γαλλία. Τελευταία φορά που υπήρχε ελληνική διαιτητική συμμετοχή ήταν το 2008 στη διοργάνωση που φιλοξένησαν η Ελβετία και η Αυστρία, όπου είχε συμμετάσχει ως διαιτητής ο Κύρος Βασάρας με βοηθούς τον Δημήτρη Μποζατζίδη και Δημήτρη Σαραϊδάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κύρος Βασάρας, είχε ξεκινήσει ως τέταρτος διαιτητής το 2000 και ο Τάσος Σιδηρόπουλος φαίνεται να βαδίζει στα βήματα του, με στόχο να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους διαιτητές της Ευρώπης, όπως είχε επιτύχει ο σημερινός Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας της ΕΠΟ.
Η Ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ενημέρωσε με έγγραφό της την ΕΠΟ πως ο κ. Σιδηρόπουλος και ο κ. Ευθυμιάδης θα συμμετάσχουν, στο προπαρασκευαστικό σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Μετά το πέρας του σεμιναρίου και των δοκιμασιών εκεί   θα γίνει η τελική επιλογή των 94 αξιωματούχων διαιτησίας (διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, επιπρόσθετοι, αναπληρωματικοί διαιτητές και αναπληρωματικοί βοηθοί διαιτητές) που θα επιστρέψουν στα γήπεδα της Γαλλίας για το τελικό τουρνουά.

www.epo.gr