Λύτρωση με Φυλακούρη για τον Ιάλυσο

Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ιάλυσος κατάφερε να γυρίσει το ματς ενάντια στην Επισκοπή και με το γκολ του Φυλακούρη στην εκπνοή πήρε το τρίποντο με σκορ 2-1 στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος).

Επιστροφή στις νίκες για τους τοξοβόλους που ήταν κυρίαρχοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού που έγινε στο Οικονομίδειο.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η “αφύπνιση” των παικτών του Γιώργου Σάββενα μετά το τέρμα της ομάδας από το Ρέθυμνο, αλλά και η σωστή αποβολή του Πάτα στο 64′ που άφησε με δέκα παίκτες τους φιλοξενούμενους.

Το γκολ του Αντώνη Αθανασίου από το σημείο του πέναλτι στο 66′ έδωσε την ψυχολογία στους ερυθροκίτρινους που έχασαν ευκαιρίες και “λυτρώθηκαν” στο 93′ με το τέρμα του Φυλακούρη, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1 και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Το φιλμ του αγώνα:

4′  Ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας, ο Παντελής  Αθανασίου έκανε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

7′ ο Μηνάς σούταρε έξω από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δεν ανησύχησε καθόλου ο τερματοφύλακας του Ιάλυσου.

17′ Ο Παφιάκης έκανε μια μεγάλη διαγώνια μπαλιά για τον Φονσέκα ο οποίος κοντρόλαρε ωραία με το στήθος έξω από την περιοχή, έκανε μκια ωραία προσποίηση και σούταρε αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ.

30′ Eχει την υπεροχή ο Ιάλυσος ο οποίος ελέγχει το παιχνίδι και δεν απειλείται από την Επισκοπή

40′ ο Μηνάς έκανε αμέσως το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας του Ιάλυσου έπεσε στη γωνιά του και απόκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.

48′ Ο Γούλας με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για να κάνει το 0 – 1

53′  Σέντρα του Παφιάκη στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Φονσέκα έκανε την κεφαλιά αλλά ο Γεωργίου ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε τη μπάλα.

57′  Eπικίνδυνη επίθεση από την Επισκοπή. Η μπάλα στρώθηκε στον Μπάτσεφ έξω από την περιοχή, έκανε το πλασέ πάνω στην κίνηση αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

60′ ο Αντώνης  Αθανασίου πήρε τη μπάλα σε καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ.Έχει ανεβάσει στροφές ο Ιάλυσος μετά το γκολ που δέχθηκε

64′ η Επισκοπή μένει με δέκα παίκτες διότι ο Πάτας έπαιξε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλλε.

ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Ιάλυσο: 66′ ο Παπαδήμας μάρκαρε τον Σπάρταλη στην περιοχή και ο διαιτητής. Το εκτέλεσε ο Αντώνης Αθανασίου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1 – 1.

74′  Σέντρα στην περιοχή, ο Σπάρταλης με κεφαλιά πάσα έστρωσε τη μπάλα στον Παφιάκη ο οποίος σούταρε πολύ δυνατά από διαγώνια θέση αλλά ο Γεωργίου έπεσε στη γωνιά του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

83′ ο Αντώνης Αθανασίου εκτέλεσε κόρνερ και ο Καρπαθάκης πήρε την κεφαλιά από πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

86′  ο Φονσέκα βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε τον Γεωργίου που επιχείρησε έξοδο αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος διώχθηκε από αμυνόμενο.

93′ ο Παφιάκης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι και ο Φυλακούρης με κεφαλιά από το πίσω δοκάρι πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2 – 1.

Διαιτησία: Τίκας (Καρδίτσας), Ντζουροπάνος (Δυτ. Αττικής), Καπρέτσος (Δυτ. Αττικής)

ΙΑΛΥΣΟΣ: Παπαδόπουλος, Κορνελάτος, Κοκκίνης, Π. Αθανασίου, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης, Φονσέκα, Α. Αθανασίου, Μαρίνου (16′ λ.τ Σταυλάς)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Γεωργίου, Γεωργιάδης, Νίκου, Παπαδήμας, Πάτας, Μπάτσεφ, Γούλας, Ντηνιωτάκης,(22′ λ.τ Ιβάνοφ) Μπάτσι, Μηνάς, Χαλκιαδάκης