Δηλώσεις Αυγενικού για το ιδανικό ντεμπούτο του με τον Κισσαμικό

Γκολ πέτυχε στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Κισσαμικού ο Μιχάλης Αυγενικού και όπως γράψαμε, ο Ροδίτης ποδοσφαιριστής χάρισε τη νίκη στην ομάδα του εναντια στον Αχαρναϊκό.

Οι δηλώσεις του 23χρονου ποδοσφαιριστή του Κισσαμικού έγιναν στον Athletic Radio.

Για το γκολ νίκης που πέτυχε στο ντεμπούτο του στο ματς με τον Αχαρναϊκό (0-1): «Ήταν ένα καλό ντεμπούτο. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα. Καταφέραμε και πήραμε μία σπουδαία νίκη. Όλοι μαζί νικήσαμε και δεν ήμουν εγώ αυτός που την οδήγησα στην νίκη. Παίξαμε καλά και είχαμε και πάλι εξαιρετική αμυντική λειτουργία».

Για τον στόχο του Κισσαμικού: «Εμείς θέλουμε μία γρήγορη και άνετη παραμονή. Μετά τον καλό α’ γύρο που είχαμε, θέλουμε να μπούμε στην 6άδα. Είμαστε αισιόδοξοι και όσο πιο ψηλά τερματίσουμε τόσο καλύτερα».

Για το επόμενο ματς με την Λαμία: «Θα βάλουμε τα δυνατά μας να πάρουμε την νίκη και να φτάσουμε στην 5η θέση. Θα είναι δύσκολο ματς αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση».

Για τις εντυπώσεις του από την ομάδα του Κισσαμικού: «Είμαι νέος στην ομάδα αλλά από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν όλοι και το κλίμα μας είναι εξαιρετικό. Είχα ακούσει τα καλύτερα και το διαπιστώνω καθημερινά. Ο κόσμος είναι δίπλα μας ενώ η διοίκηση κάνει τα πάντα για την ομάδα. Έχω κάνει νέους φίλους και μπήκα κατευθείαν στην οικογένεια του Κισσαμικού».

Για τον Εργοτέλη: «Ήταν μία περιπέτεια για όλους μας. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και παλέψαμε όλοι να κρατήσουμε την ομάδα. Ο Λαμπράκης, οι παίκτες και το υπόλοιπο τιμ ήμασταν μία οικογένεια και βάλαμε πλάτη ώστε να μείνει η ομάδα. Θέλαμε να βρεθεί λύση αλλά τελικά δεν έγινε. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που πρέπει και ελπίζω να ξαναβρεί η ομάδα τον δρόμο της. Δεν είναι θέμα δικό μας. Ο Εργοτέλης είχε πολύ καλό ρόστερ, με νέους αλλά και έμπειρους παίκτες. Δεν θα διεκδικήσω τα χρήματα που μου αναλογούν. Δεν τα θέλω. Έχει τα δικά του προβλήματα ο Εργοτέλης, ας μην του φορτώσουμε κι άλλα. Δεν θα με σώσουν αυτά τα λεφτά».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Γιάννη Πετράκη:«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Κάναμε πολύ καλή πορεία και τερματίσαμε ψηλά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και η ομάδα να πάει ψηλά. Το αξίζει ο κύριος Γιάννης».

Για το αν είχε προτάσεις μετά την αποχώρηση από τον Εργοτέλη: «Μείναμε όλοι μας… ξεκρέμαστοι. Δεν ήταν εύκολες μέρες για μας. Χρειάστηκαν 15-20 μέρες για να βρούμε ομάδα. Είχα υπομονή και στάθηκα τυχερός. Είχα προτάσεις αλλά η πρόταση του Κισσαμικού με κάλυπτε σε όλα. Είμαι και Ροδίτης, οπότε ήθελα να παραμείνω στην Κρήτη που έχει το ίδιο κλίμα με τον τόπο μου».

Για τον Α.Ο. Χανιά: «Μακάρι να σωθεί για την Κρήτη και η άλλη ομάδα των Χανίων. Έχει προβλήματα αλλά έχει ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει».

Για το μπέρδεμα που υπάρχει με το επίθετό του: «Είναι ένα θέμα αυτό… Η ταυτότητά μου γράφει Αυγενικού. Ο πρώτος μου ξάδερφος, οι πατεράδες μας είναι αδέρφια, ο Αλέξανδρος που παίζει στο “Ηράκλειο” μπάσκετ είναι… Αυγενικός. Τι να σας πω… Κι εμείς είμαστε λίγο μπερδεμένοι με αυτό».