Ορμητικό… ποτάμι ο Φοίβος “έπνιξε” τον Αντίμαχο μέσα σε δέκα λεπτά

Παιχνίδι με πέντε τέρματα και αρκετές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Κρεμαστής για την 28η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, όπου ο Φοίβος επικράτησε με 3-2 του Αντίμαχου και επέστρεψε στα τρίποντα. Εξαιρετικό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους που στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν σημειώσει τρία τέρματα! Αντέδρασε και έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση η ομάδα της Αντιμάχειας.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για το συγκρότημα του Μιχάλη Πολιά, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Παλάζης με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα (3′) οι κυανοκίτρινοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα. Από την σέντρα του Ορφανίδη, ο Δράκος τελείωσε άψογα την φάση μέσα από την περιοχή και το 2-0 ήταν γεγονός.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο (9′) ο Ορφανίδης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και αφού προσπέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο έγραψε το 3-0.

Μετά το εικοσάλεπτο κατάφερε να… συνέλθει η ομάδα της Κω και στο 25′ με το πλασέ του Θωνιάτη μείωσε σε 3-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου, αφού ο ίδιος παίκτης στο 40′ αστόχησε από πλεονεκτική θέση και έχασε την ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο.

Με στόχο να τα παίξει όλα για όλα, ο Αντίμαχος μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη, αφού δεν είχε άλλωστε να χάσει κάτι από το παιχνίδι που του “στράβωσε” πολύ νωρίς.

Το σουτ του Χατζησουλεϊμάν στο 58′ ανάγκασε τον Ματακάκη σε απόκρουση, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του στο 70′ από την κεφαλιά του Θωνιάτη που μείωσε σε 3-2.

Μέχρι το φινάλε, οι ερυθρόλευκοι “σπατάλησαν” σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 75′ στο απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Παπανικολάου, ο γκολκίπερ του Φοίβου απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ακολούθησε η φάση του 87′ με το δοκάρι να σταματάει την κεφαλιά του Μπεκιρλάρι και αυτή του 90′ με τη νέα κεφαλιά του Μποϊλή όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Διαιτησίας: Γιαννουκάς, Κοκκαλης, Καραγιάννης

Συνθέσεις:

Φοίβος: Ματακάκης, Ντόστι, Μήτρου (60′ Μπάκης), Φελεγκάκης, Μαϊλης, Ταφάνι, Φτάκλας (46′ Κοντόγιαννος), Κουδούνης (85′ Παντελίδης),Δράκος, Παλάζης, Ορφανίδης

Αντίμαχος: Μιαούδης, Θωνιάτης, Ιωαννίδης (80′ Χατζησταμάτης), Συνεσίου (65′ Ανδρογιώργης), Σωτίρι, Ζιώγας, Μπεκιρλάρι, Χατζησουλεϊμαν, Παπανικολάου (88′ Γιαλεσάκης), Μποϊλης, Βλαντιμίροφ