Επέστρεψε στις νίκες ο ΑΕΡΑ

Στα τρίποντα επέστρεψε ο ΑΕΡΑ που επικράτησε με 2-1 του Άρη Αρχαγγέλου στο γήπεδο Αφάντου για την 28η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Καλύτερα μπήκαν στον αγώνα οι ερυθρόλευκοι και απείλησαν με την προβολή του Τριχιά στο 3ο λεπτό όπου η μπάλα κατέληξε άουτ, αλλά και την προσπάθεια του Πλύγκου στο 10′ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βαρέλη ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους παίκτες του Χοσάδα ήρθε στο 15′ με το σουτ του Κατσαρή όπου η μπάλα απομακρύνθηκε από το αριστερό δοκάρι.

Ακολούθησε ακόμη μια σημαντική στιγμή για τους Αφαντενούς που είχαν τον πλήρη έλεγχο. Αυτή την φορά στο 24′ ο Μασάδο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (26′) ο ΑΕΡΑ είχε δεύτερο δοκάρι, έπειτα από προσπάθεια του Μασάδο.

Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος προηγουμένως, το κατάφερε στο 38′ με άψογο πλασέ, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Τριχιά στην πλάτη της άμυνας.

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, παρότι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους.

Στο 68′ η κεφαλιά του Μαρκόπουλου έφυγε άουτ και λίγο αργότερα (70′) ο Καλανδράνης είπε “όχι” διαδοχικά στις προσπάθειες Μαρκόπουλου και Μπαϊρακτάρη να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαλλιάκα πάνω στον Μπαϊρακτάρη εντός περιοχής, αλλά διαιτητής είπε παίζεται.

Σε αντεπίθεση στο 72ο λεπτό, ο Μασάδο βρήκε χώρο, έκανε καλή μπαλιά στον Επιφάνη και ο τελευταίος τελείωσε εύστοχα την φάση για το 2-0 του ΑΕΡΑ.

Το παιχνίδι είχε γίνει… βουνό για τον Άρη, που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με το σουτ του Θοδωρή στο 90′ όπου η μπάλα βρήκε και στον Ροκάϊ, ξεγελώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Διαιτησία: Αντωνάς, Μαυρουδής, Τσέτσος

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Ροκάϊ, Πλύγκος, Κατσαρής, Κασιώτης, Επιφάνης (82′ Κανελλόπουλος), Μασάδο (75′ Λαουδίκος), Κιόττου (65′ Νικολής), Τριχιάς, Τομάζος

Άρης: Βαρέλης, Συμεωνίδης, Σιέχ, Γκίκας (78′ Παρδαλός), Θεοδωρίδης, Δημητριάδης (78′ Θοδωρής), Μπαϊρακτάρης, Σταμούλης (50′ Μαγιόγλου), Μαρκόπουλος, Λαμπριανός