Επέστρεψε στις “υψηλές πτήσεις” ο Αντίμαχος

Κακή παρένθεση ήταν, απ’ ότι φαίνεται, η ήττα από τον Φοίβο στην Κρεμαστή αυτή που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ο Αντίμαχος. Η ομάδα της Κω στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 29ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries επικράτησε με 1-2 του Άρη στον Αρχάγγελο και σημείωσε την 20η της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!

Αναμφίβολα ο σύλλογος της Αντιμάχειας πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν από τότε που ιδρύθηκε, αφού βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον υποδέχεται με ανεβασμένη ψυχολογία την ερχόμενη αγωνιστική την ήδη… εστεμμένη πρωταθλήτρια Ρόδο στο νησί του Ιπποκράτη με στόχο να της… σπάσει το αήττητο.

Στο παιχνίδι της Αρχαγγέλου, οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκαν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης σ’ ένα ούτως ή άλλως ματς κάτω του μετρίου, αλλά σκόραραν σε καίρια σημεία και πήραν ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στον Άρη που και αυτός κινήθηκε στην μετριότητα και απείλησε μόνο μετά το γκολ που τον άφησε πίσω στο σκορ.

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί γρήγορα από τους περίπου 60-70 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο Αρχαγγέλου, καθώς οι δύο ομάδες “αναλώθηκαν” σε αρκετά λάθη στην μεσαία γραμμή και δεν έγιναν επικίνδυνες προς την αντίπαλη εστία.

Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν το σουτ του Θωνιάτη στο 1′ που κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ και η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπανικολάου στο 19′ όπου η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καραγιάννη.

Ενδιάμεσα είχε απειλήσει και η ομάδα του Μιχάλη Χαρίτου, όταν ο Παρδαλός στο 15′ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα πρώτα είκοσι λεπτά της επανάληψης κύλησαν, όπως και αυτά στο πρώτο μέρος. Νευρικότητα και λάθη ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία και των δύο ομάδων που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτό άλλαξε μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε το γκολ από την ομάδα του Γιώργου Σταμάτη.

Από την εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Βλαντιμίροφ, ο Μπεκιρλάρι κινήθηκε από τα δεξιά ως κρυφός φορ πίσω από την πλάτη της άμυνας, πήρε την μπάλα από τα αριστερά και αφού μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Καραγιάννη για το 0-1 του Αντίμαχου.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το τέρμα αυτό “ξύπνησε” τον Άρη και γενικά άναψε το ματς. Στο 70′ ο Μαρκόπουλος στην σέντρα του Μπαϊρακτάρη δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα και έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση.

Αυτή ήρθε στο 80′. Κακή απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων στην εκτέλεση κόρνερ του Χατζησάββα και ο Μαγιόγλου με δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, “εκτέλεσε” τον Μιαούδη για το 1-1 των κιτρινόμαυρων.

Δεν πρόλαβαν να το… χαρούν οι γηπεδούχοι το τέρμα της ισοφάρισης, αφού οι Κώοι βρήκαν την απάντηση δύο λεπτά αργότερα από μια στημένη φάση και πήραν εκ νέου το προβάδισμα.

Ο Θωνιάτης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Χατζησουλεϊμάν ξεχασμένος από την αντίπαλη άμυνα, έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε από κοντά για το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Προσπάθησε να ισοφαρίσει ο Άρης στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά και πάλι ο προωθημένος Μαγιόγλου στο 84′, είδε τον αντίπαλο πορτιέρο να του λέει “όχι” με το ένα χέρι στην καρφωτή κεφαλιά του, ενώ άουτ πέρασε το σουτ του Θωνιάτη στο 88′ από την πλευρά του Αντίμαχου.

Διαιτησία: Χαρισμανίδης, Καραγιάννης, Γιακουμάκης

Συνθέσεις:

Άρης: Βαρέλης (4′ λ. τρ. Καραγιάννης), Θεοδωρή (60′ Λαμπριανός), Σταμούλης, Θεοδωρίδης, Μαγιόγλου, Συμεωνίδης, Παρδαλός (78′ Δημητριάδης Παύλος), Δημητριάδης Πέτρος, Μπαϊρακτάρης, Μαρκόπουλος, Χατζησάββας

Αντίμαχος: Μιαούδης, Μπεκιρλάρι, Ιωαννίδης, Σωτήρι, Θωνιάτης, Καράλιαμης, Συνεσίου (72′ Κόκκαλης), Χατζησουλεϊμάν, Παπανικολάου (78′ Σκαλέρης Μ.), Βλαντιμίροφ, Μποϊλής (90′ Σκαλέρης Γ.)