Πρωταθλήτρια γυναικείων ομάδων Κολλεγίων η Βολονάκη από την Κάλυμνο

Η Βακίνα ξεκίνησε από την Ε.Α.Καλύμνου και μετά από μία πετυχημένη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, βρέθηκε στα Αμερικάνικα σαλόνια ως Προπονήτρια.

Στο προπονητικό τιμ της Σχολικής ομάδας «Ιππότες» του Marian University Indianapolis που ανακηρύχθηκε Εθνική Πρωταθλήτρια γυναικείων ομάδων Κολλεγίων 2016 στην Αμερική ανήκει μια Καλυμνιά.

Πρόκειται για την Βακίνα Βολονάκη που εκτελεί χρέη Assistant Women’s Basketball Coach στο Marian University Indianapolis.

Η Βακίνα γεννημένη στο Σίδνεϋ, έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μπάσκετ ως μέλος της ομάδας της Ε.Α. Καλύμνου, ομάδα του νησιού που μεγάλωσε και μετά από μία πετυχημένη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη βρέθηκε στα Αμερικάνικα σαλόνια ως Προπονήτρια.

Να θυμίσουμε την πορεία της σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μεταβαίνοντας στην Αθήνα η Βακίνα φόρεσε τα χρώματα της Ακαδημίας, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Ronchetti Cup.

Κατόπιν έλαβε μεταγραφή στον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας με τον οποίο κατέκτησε το 2003 το Κύπελλο Ελλάδος.Μετά τη συγχώνευση του τελευταίου με τις Εσπερίδες παρέμεινε στους κόλπους του συλλόγου της Καλλιθέας.

Επόμενος σταθμός της υπήρξε ο Αστέρας Εξαρχείων. Με τα χρώματα του Αθηναϊκού κατέκτησε την περίοδο 2009-10 διαδοχικά το EuroCup, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος.

Η Βακίνα ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Α1 Γυναικών με 6,9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ μ.ό. σε 22 συμμετοχές.

Στο EuroCup είχε 4,1 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ σε 14 παιχνίδια.

Τον Οκτώβριο του 2010 η Βακίνα φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλλα της Φ.Ε.Α. Στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο, αποχώρησε από το σύλλογο.

Διεθνής καριέρα

Στις αρχές του 2011 η Βακίνα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στην Ισπανία και συγκεκριμένα με τα χρώματα της Μπούργκος, στα πλαίσια της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας. Η αποτυχία της ομάδας να εισέλθει στα play-off ανόδου οδήγησε και στη λύση της συνεργασίας τους ένα μήνα μετά.

Το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς η Βακίνα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Οριόν Γκαλντακάο, ομάδα που εδρεύει κοντά στο Μπιλμπάο, στα πλαίσια της ίδιας κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου είχε αποδόση 9,9 πόντους και 3,2 ριμπάουντ σε 20 αγώνες.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα της ήταν η Κονκουέρο Ουέλβα η οποία κέρδισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία των ισπανικών πρωταθλημάτων Δύο μήνες μετά αποχώρησε από τη χώρα για να μεταβεί στη Σουηδία όπου θα συνεργαστεί με τη Σόλνα Βίκινγκς, στην οποία προπονητής ήταν ο Κώστας Κεραμιδάς.

Σήμερα όπως προαναφέραμε η Βακίνα Βολονάκη εκτελεί χρέη Assistant Women’s Basketball Coach στο Marian University Indianapolis με την ομάδα της οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.

kalymnos-news.gr