Τετ α τετ Κοντονή–ΕΠΟ και διαφωνία σε τρία σημεία του νομοσχεδίου

Η ΕΠΟ είναι ανάμεσα στους φορείς που κλήθηκαν, προκειμένου να παραστούν στην δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της Ελληνικής Νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες Διατάξεις».

Η εντός Βουλής συνάντηση του Κοντονή με την ΕΠΟ, θα είναι η πρώτη μετά την απόφαση του υφυπουργού για οριστική διακοπή του κυπέλλου, που δημιούργησε τη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο η ΕΠΟ, κατά πληροφορίες διαφωνεί σε τρία σημεία:

Α) Στη διάταξη του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη συγκρότηση πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου από το ΕΣΚΑΝ, που θα συζητά τις υποθέσεις ντόπινγκ σε πρώτο βαθμό. Σε δεύτερο βαθμό οι υποθέσεις θα εκδικάζονται από το ΕΣΚΑΝ. Αυτό σημαίνει ότι σε πειθαρχικό επίπεδο, όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ο πειθαρχικός έλεγχος του ντόπινγκ φεύγει από τη δικαιοδοσία της ΕΠΟ.

Β) Στη διάταξη του σχεδίου νόμου που προβλέπει την επέκταση του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ και στους ίδιους πόρους των αθλητικών ομοσπονδιών και όχι μόνο στην κρατική επιχορήγηση. Αυτή η διάταξη αφορά τα οικονομικά και της ΕΠΟ και σημαίνει ότι ο έλεγχος του κράτους επεκτείνεται πέραν αυτού που αφορά τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Γ) Στη διάταξη που αφορά τους προπονητές που έχουν δίπλωμα ΤΕΦΑΑ και πλέον θα μπορούν  αναγνωρίζονται ως προπονητές ποδοσφαίρου χωρίς να απαιτεί απαραίτητη προϋπόθεση η αναγνώριση από την ΕΠΟ.

soccerplus.gr