Νίκη… τίτλου για Ποσειδώνα, φωνές από την Κατταβιά

Κυανέρυθρο βάφτηκε το ντέρμπι του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας, καθώς ο Ποσειδών Καρπάθου έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 1-3 επί της Κατταβιά στο ΕΑΚ, ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς στην μάχη του τίτλου. Παράπονα από την διαιτησία του Κυρίτση έχουν οι γηπεδούχοι και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να ηρεμίσουν τα πνεύματα στο φινάλε του ματς.

Το παιχνίδι στο πρωτο μέρος ήταν μοιρασμένο και απουσίαζαν οι ευκαιρίες μπροστά απο τις δυο εστίες.

Σε μια απο τις επισκέψεις των γηπεδούχων προς τα αντίπαλα καρέ, ο Σαπαλίδης έκανε την κεφάλια και ο Κυρίτσης υπέδειξε το πέναλτι για χερι αμυνόμενου.

Από τα 11 βήματα ο Σταυρός Σαπαλίδης στο 18ο λεπτό έγραψε το 1-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Καρπάθιοι ανέβασαν στροφές και καταφεραν με τον ίδιο τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 57′ ο Παύλου δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή απο τον Σπύρου και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον παίκτη της Κατταβιάς.

Η απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις απο τη πλευρά της γηπεδούχου ομάδας, ωστόσο ο Μανώλης Σπανός ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 65′ ο Σαπαλίδης δεν πρόλαβε να πλασαρει στο γύρισμα που έγινε μέσα στην περιοχή και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για παρεμπόδηση του απο αμυντικό, αλλά ο Κυρίτσης είπε παίζεται.

Όσο περνούσε η ωρα, η Κατταβιά που ήθελε τη νίκη ανεβηκε και άφηνε κενούς χώρους που εκμεταλλεύτηκε ο Ποσειδώνας.

Στο 88′ ο Καράλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή και με ψηλοκρεμαστο πλασέ έκανε το 1-2.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος ανατράπηκε στο 90′ μέσα στην περιοχή απο τον Κούρο και ο ρεφερι υπέδειξε τρίτο πέναλτι στο ματς και δεύτερο για τον Ποσειδώνα, το οποίο εκτέλεσε και παλι εύστοχα ο Μανωλης Σπανός για το 1-3 που ηταν το τελικό αποτέλεσμα. 

Μετά το τέλος του αγώνα, άνθρωποι της Κατταβιας, αλλά και ποδοσφαιριστες, φιλαθλοι εξέφρσαν την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τον διαιτητή για τις αποφάσεις του, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψυχραιμων, το συμβάν εληξε.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Παταιόπουλος, Τσέτσος

Συνθέσες:

Κατταβιά: Παπαβεργής, Κουμπιάδης, Ανανιάδης, Ζωάννου, Σπύρου, Νασσόπουλος, Κούρος, Μήτρου, Σαπαλίδης, Γιώτας (73′ Τριπολίτης), Ντούπης (60′ Παπαστεργής)

Ποσειδών: Γαλάνης Γ., Σπανός Ι., Κούρτολο, Τσιαβέλης, Καζιλιέρης, Βιλανούτσι, Παύλου, Καραλής, Σπανός Εμ., Μαντικός (83΄ Σώζος), Βασιλειώτης (72′ Κουλάϊ)