Τρίποντο διά ποδός Φωτάρα για Αστέρα

Χάρις ενός εξαιτετικού τέρματος από τον Μανώλη Φωτάρα, ο Αστέρας επικράτησε με 1-0 της Δόξας Ψίνθου στα Μάσσαρι για την 29η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Μια αποβολή για κάθε ομάδα που αμφότερες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Πιο δραστήρια ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι, αλλά στην κόντρα οι βυσσινί απείλησαν πρωτοι με το άστοχο πλασέ του Μιχάλη Λυριστή στο 10′, όντας σε πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η απάντηση των Μασσαρενών ήρθε με γκολ. Ο Φωτάρας στο 35′ δοκίμασε το πόδι του απο μακρινή απόσταση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Προσπάθησε να αντιδράσει η Δόξα και στο 45′ είχε καλή στιγμή για την ισοφάριση, ωστόσο η κεφάλια του Κυριαζή έφυγε λίγο άουτ.

Πρώτος απείλησε ο Αστέρας στην επανάληψη με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αλιάϊ όπου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο 55′, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς να ισοφαρίσουν στο 60′ με το απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Μιχάλη Λυριστή όπου η μπάλα απομακρύνθηκε απο το αριστερό δοκάρι τοτ Τόππου.

Η δεύτερη κίτρινη του Λούπου για καθυστέρηση στο 68′ άφησε με δέκα παικτες τους Μασσαρενούς, αλλά αυτό δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Δελαπόρτα που εμειναν και αυτοι με δέκα παίκτες στο 88′ λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Στελλά και η νίκη πήγε στους κυανόλευκους.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Σταυρούλιας, Γιακουνάκης

Συνθέσεις: 

Αστέρας: Τόππος, Χατζημανώλης (90′ Κρητικός), Διονυσακόπουλος, Φωτάρας (85′ Λαγοπάτης, Χ. Κιλασίν, Κούτρης, Αλιάϊ (72′ Πατσιαούρας), Μπάρτζος, Λούππος, Μπαϊρακτάρης, Πλαγγέντης

Δόξα: Ηλίας, Τσακίρης (46′ Καρίκης), Χ. Ορφανός (70′ Κωστομοίρης), Χ. Μπαρμπαντώνης, Τσούλλος, Κυριαζής, Τσοπάνογλου, Θ. Λυριστής (46′ Χατζηνικόλας), Στελλάς, Μ. Λυριστής