Το “πράσινο” τρένο έκανε στάση στην Αντιμάχεια

Ο φοβερός και τρομερός Αντίμαχος της φετινής αγωνιστικής περιόδου επικράτησε με 1-0 της πρωταθλήτριας Ρόδου και έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε “στοπ” στα ελάφια.

Το γκολ του Μποϊλή στο 83′ σταμάτησε τα όνειρα των πρασίνων για κατάκτηση του τίτλου με το απόλυτο νικών ή χωρίς ήττα.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από το giafkasporta.gr: Μπορεί η Ρόδος να είχε 27/27 νίκες και να είναι η πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου όμως στην Αντιμάχεια κάνει «κουμάντο» ο Αντίμαχος . Η ομάδα του Γιώργου Σταμάτη ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μάκη Μποϊλή στο 83’, «βραχυκυκλώνοντας» τους πρωταθλητές που έκαναν την πρώτη τους φάση στο 94’. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν γιατί είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αφού είχαν εξαιρετική παρουσία σε όλο το ματς, παρόλο που έχασαν τον Ζιώγα στο 25’ με τραυματισμό (ήταν πολύ καλός ο Ανδρογιώργης που μπήκε στην θέση του), και πήραν απ’ το ματς αυτό που άξιζαν. Αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε , επιτέλους, στο γήπεδο για να χειροκροτήσει και την πρωταθλήτρια Ρόδο αλλά και τον Αντίμαχο που θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει την 2η θέση.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο νευρικό στο πρώτο 20λεπτο αφού ο Αντίμαχος είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, δεν άφηνε Αξιώτη και  Αρχοντούλη να πάρουν μπάλα στα πόδια τους για να δημιουργήσουν, απειλώντας μάλιστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζησουλεϊμάν στο 13’ και μακρινό σουτ του ίδιου στο 17’.

Ο Αντίμαχος ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας αρκετά στημένα γύρω απ’ την περιοχή του Ράτζα με τους παίκτες του να πηγαίνουν πρώτοι σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Η Ρόδος ήταν κακή, δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή απειλώντας για πρώτη φορά με το μακρινό σουτ του Παυλίδη στο 34’ με τον Μιαούδη να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.

Στο δεύτερο μέρος η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε. Ο Δελαπόρτας πέρασε στο 55’ αναλαμβάνοντας να δημιουργήσει, στέλνοντας τον Αξιώτη στα πλάγια αλλά και πάλι ο Αντίμαχος ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο με τον Θωνιάτη να γίνεται πολλές φορές κρυφός επιθετικός και να είναι αυτός που ξεκινούσε να πιέζει τα στόπερ της Ρόδου ψηλά. Οι «κόκκινοι» έτρεξαν πολύ, πατούσαν περιοχή με Μπεκιρλάρι, Χατζησουλεϊμάν και Θωνιάτη, με το Παπανικολάου να τραβά τα στόπερ των φιλοξενουμένων εκτός περιοχής και να ανοίγει διαδρόμους και στο 83’ κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Ο Χατζησουλεϊμάν εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Ράτζα μπερδεύτηκε μπροστά απ’ τον Σωτίρι με την μπάλα να στρώνεται στον Μάκη Μποϊλή που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 1-0.

Η Ρόδος στην συνέχεια κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν στην αντεπίθεση το γκολ με τον Αλέκο να κόβει λανθασμένα ως οφσάιντ τον Κόκκαλη στο 89’ που έβγαινε φάτσα με τον Ράτζα. Οι πρωταθλητές δε μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση αφού η μόνη φάση που δημιούργησαν, που ήταν και η καλύτερη στο παιχνίδι τους ήταν η κεφαλιά του Τζιβίλογλου στο 94’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αξιώτη που πέρασε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Μιαούδη.

Διαιτησία: Φραγκιαδάκης, Αλέκος, Παγώνης

Συνθέσεις:

Αντίμαχος: Μιαούδης, Ζιώγας (25’ λ.τ Ανδρογιώργης), Σωτίρι, Ιωαννίδης, Μποϊλής Μ., Βλαντιμίροφ, Θωνιάτης, Χατζησουλεϊμάν, Συνεσίου (72’ Κόκκαλης), Μπεκιρλάρι, Παπανικολάου (76’ Πης)

Ρόδος: Ράτζα, Καντιμοίρης, Ορφανίδης, Ρούσσης, Καλημέρης, Τζιβίλογλου, Αξιώτης, Αμανατίδης (55’ Δελαπόρτας), Παυλίδης, Αρχοντούλης, Γκόγκας (75’ Ιμεραλιλάι)