Διατήρησε την διαφορά με… buzzer beater ο Ποσειδών στις Καλυθιές

Παρότι βρέθηκε αρκετά νωρίς πίσω στο σκορ από τον Απόλλωνα στην δύσκολη έδρα των Καλυθιών, ο Ποσειδών Καρπάθου γύρισε το ματς σε 1-2 χάρις σε τέρμα που σημείωσε στην τελευταία φάση και μ’ αυτό τον τρόπο διατήρησε την διαφορά από την δεύτερη Κατταβιά στον β’ όμιλο της Β’ κατηγορίας.

Στην πρώτη φάση που έγινε στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κυρίτσης σούταρε από τα όρια της περιοχής στο 5ο λεπτό και έγινε το 1-0, αφού η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου και μπέρδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Αφού πέρασε ένα περίπου τέταρτο για να… συνέλθει, η ομάδα του Καραμηνά επιτέθηκε για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο απέναντι της βρήκε έναν εξαιρετικό Ροδίτη που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα.

Ο νεαρός πορτιέρο των κυανοκίτρινων δήλωσε “παρών” όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. Αποκορύφωμα η φάση του 40′ όταν αποσόβησε πάνω στην γραμμή με υπερένταση την κεφαλιά του Σπανού.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι Καρπάθιοι έφτασαν στο 1-1 με το σουτ του Μαντικού μέσα από την περιοχή στο 55ο λεπτό της συνάντησης.

Πέντε λεπτά αργότερα (60′) ο Βασιλειώτης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ροδίτη που είπε “όχι” στο καλό σουτ που δοκίμασε μέσα από την περιοχή.

Όσο έφτανε η αναμέτρηση προς το τέλος της, τόσο οι φιλοξενούμενοι έκλειναν στα καρέ της την ομάδα του Κώστα Καμπούρη.

Στο 85′ ο Ροδίτης απέκρουσε για άλλη μια φορά την προσπάθεια του Καραγιαννή να τον “νικήσει” με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ.

Εν τέλει ο “γόρδιος δεσμός” για την ομάδα της Καρπάθου λύθηκε στο 93′ στην τελευταία φάση του ματς. Μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από πλευράς φιλοξενούμενων, η μπάλα έμεινε στην περιοχή του Απόλλωνα και ο Γιάννης Σπανός από κοντά σημείωσε το 1-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Τσοπανάκης, Γιακουμάκης

Συνθέσεις: 

Απόλλων: Ροδίτης, Νικολός, Ταντίκης (89΄Τζάνι), Ζουρούδης, Πασόπουλος, Κυρίτσης, Σπαχιού, Συμεωνίδης (77΄Τσακίρης), Γίδαρης, Κουφάλης, Στάθης (66΄λ.τ.Κώστας)

Ποσειδών: Γαλάνης, Βογιατζηδάκης (46΄Χριστόπουλος), Καζηλιέρης, Σπανός Ι., Κούτολος, Βιλανούτσι, Καραλης, Μαντικός (85΄Καραγιαννάκης), Βασιλειώτης (66΄Κουλάϊ), Τσαβέλης, Σώζος