“Έκλεψε” τον βαθμό ο Άγιος Γεώργιος

Η ανωτερότητα της Χάλκης που συνδυάστηκε με πίεση προς τα αντίπαλα καρέ, δεν ήταν ικανή να της δώσει τη νίκη στην αναμέτρηση ενάντια στον Άγιο Γεώργιο. Οι Μαλωνίτες άντεξαν στο σφυροκόπημα και στο φινάλε άρπαξαν τον βαθμό με το 1-1 να “σφραγίζει” τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο Κρεμαστής.

Οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από το άγχος έπαιξαν ελεύθερα. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, πίεσαν για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Στην κόντρα προσπάθησε να χτυπήσει το συγκρότημα του Μιχάλη Κουτσουμπάρη χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Στο 7′ το σουτ του Μπιζάτη κατέληξε στην αγκαλιά του Στελλά, ενώ στο 12′ ο Τσιώνης με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Το 1-2 Μπιζάτη- Καρούνια στο 31′ και το σουτ του πρώτου δεν ανησύχησε τον αντίπαλο πορτιέρο, που είδε στο 34′ η σέντρα- σουτ του Ξηροκώστα να περνάει παράλληλα από την εστία του και η κιτρινόμαυρη άμυνα απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση της η ομάδα του Άγγελου Φραγκάκη. Η Χάλκη εγκαταστάθηκε κοντά στην περιοχή του “Αγίου” που “γλίτωσε” τα χειρότερα όταν το πλασέ του Τσιπιζίδη στο 53′ μέσα από την περιοχή, κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Εν τέλει ο “γόρδιος δεσμός” λύθηκε από τους γηπεδούχους στο 63′ Από τα αριστερά ο Κωστίδης έκανε συρτή σέντρα και ο Ξηροκώστας με πλασέ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Προσπάθησε να “καθαρίσει” το τρίποντο εν συνεχεία η γηπεδούχος ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε. Το σουτ του Κωστίδη στο 74′ έφυγε ελάχιστα άουτ και την ίδια κατάληξη είχαν οι προσπάθειες του Μπιζάτη στο 80ο και 82ο λεπτό.

Νωρίτερα (68′) ο Χατζηνικόλας, σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που απείλησε ο Άγιος Γεώργιος, έκανε την σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε απ’ όλους.

Παρ’ όλα αυτά, οι Μαλωνίτες βρήκαν τον τρόπο να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο Κρεμαστής, εκμεταλλευόμενοι μία από τις ελάχιστες στημένες μπάλες που είχαν την δυνατότητα να εκτελέσουν κοντά στην περιοχή του Παπαθεοδώρου.

Στο 90ο λεπτό ο Τσακίρης εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του από τα δεξιά, κανείς δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά από τους επιτιθέμενους, αλλά ο Μπιζάτης έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι διαμορφώθηκε το 1-1.

Είχε ακόμη μια ευκαιρία η Χάλκη για να πάρει τη νίκη στο 92′, αλλά η κεφαλιά του Κυπραίου δεν βρήκε στόχο και οι βαθμοί μοιράστηκαν στις δύο ομάδες.

Διαιτησία: Ράδος, Βασίλας, Ροδίτης

Συνθέσεις:

Χάλκη: Παπαθεοδώρου, Τσιώνης, Κωστίδης, Μπιζάτης, Τσιπιζίδης, Τσοπανάκης, Καρούνιας (65′ Γκαμαλέτσος), Κυπραίος, Ξηροκώστας (76′ Χειμωνέττος), Δράμνη, Φέρο (85′ Παπαλαζάρου)

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Γιωργάς, Ντύρος Π., Παρδαλός, Τσακίρης, Χατζηνικολού, Πονιάς, Κολιού (70′ Κουρζάκης), Καυκάκης (62′ Χατζησταμάτης), Πευκιανάκης (57′ λ. τρ. Κόπελος), Χατζηνικόλας Δ.