Η… μπίλια “έκατσε” στο Χ στην τρελή αναμέτρηση της Μαλώνας

Σ’ ένα τρελό παιχνίδι με αρκετές εναλλαγές του σκορ, ευκαιρίες, δοκάρια, χαμένο πέναλτι και ωραίο θέαμα που διεξήχθη στο γήπεδο Μαλώνας, ο Άγιος Γεώργιος και η Κατταβιά ήρθαν ισόπαλοι 3-3 στην προτελευταία “στροφή” του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας (β’ όμιλος). Προηγήθηκαν με δύο τέρματα διαφορά οι γηπεδούχοι, το… γύρισαν οι φιλοξενούμενοι αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες (βρήκαν απέναντι τους και έναν εξαιρετικό Στελλά) και τελικά ισοφάρισαν λίγο πριν το φινάλε οι Μαλωνίτες.

Μ’ αυτό το σκορ, οι Μαλωνίτες έκλεισαν μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις τους εντός έδρας, ενώ η Κατταβιά βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θα προσπαθήσει την επόμενη αγωνιστική να ολοκληρώσει με νίκη το πρωτάθλημα, αφού ο στόχος του τίτλου χάθηκε οριστικά.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να έχουν την υπεροχή, ωστόσο τα κενά που άφηναν στην άμυνα, τα εκμεταλλεύτηκαν οι κιτρινόμαυροι που ήταν κίνδυνος- θάνατος στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα ο “Άγιος” άγγιξε το γκολ σε δύο- τρεις καλές περιπτώσεις που είχε, ενώ απ’ την πλευρά της η ομάδα του Μανώλη Φραντζή στάθηκε άτυχη, καθώς είχε δύο δοκάρι και όποτε τις δύνονταν η δυνατότητα απειλούσε την αντίπαλη εστία, ωστόσο της έλειπε η αποτελεσματικότητα.

-Στο 2′ ο Χατζηνικόλας έβγαλε σε θέση βολής τον Σκυλλαράκη, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε με τα πόδια από τον αντίπαλο πορτιέρο

-Στο 8′ Μετά από κεφαλιά- πάσα του Μήτρου, ο Σαπαλίδης κέρδισε την κεφαλιά και ο Ντύρος απομάκρυνε επίσης με το κεφάλι πάνω στην γραμμή

-Στο 12′ ο Χατζηνικολού έκανε την σέντρα, ο Κολιού κοντρόλαρε την μπάλα, αλλά το πλασέ του μέσα από την μικρή περιοχή έφυγε άουτ

-Στο 16′ η σέντρα- σουτ του Μήτρου από τα δεξιά, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στελλά

-Στο 30′ ο Παπαστεργής με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρος (36′), ο Κολιού έβαλε μπροστά στο σκορ το συγκρότημα του Μιχάλη Κουτσουμπάρη και λίγο αργότερα (43′) ο Μήτρου έχασε την δυνατότητα να ισοφαρίσει άμεσα, αφού ο Στελλάς απόκρουσε το πέναλτι του (η παράβαση δόθηκε για χέρι του Ντύρου μέσα στην περιοχή).

Το γκολ του “Αγίου” σημειώθηκε όταν ο Χατζηνικόλας έκανε την κούρσα από τα αριστερά, σέντραρε συρτά στο β’ δοκάρι και ο Κολιού με προβολή πρόλαβε τους αμυντικούς για το 1-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Κατταβιά έκλεισε τον Άγιο Γεώργιο μέσα στην περιοχή του και… βομβάρδιζε για την ισοφάριση, ωστόσο ο Στελλάς βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και άντεξε, όπως και η άμυνα των γηπεδούχων που έδιωχνε τους κινδύνους.

-Στο 47′ ο Στελλάς απόκρουσε το καλό σουτ του Νασόπουλου έξω από την περιοχή

-Στο 49′ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε με τα πόδια την εξ επαφής κεφαλιά από τον Σαπαλίδη

-Στο 50′ ο Πονιάς πρόλαβε με προβολή πάνω στην γραμμή και έδιωξε την μπάλα προ των επιτιθέμενων

-Στο 62′ ο Στελλάς έκανε νέα μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Σαπαλίδη από κοντά

Κόντρα στην ροή του ματς, οι Μαλωνίτες χτύπησαν και πάλι στην κόντρα με τον εξαιρετικό Δημήτρη Χατζηνικόλα που “σέρβιρε” στους συμπαίκτες του. Ο ταχύτατος εξτρέμ έκανε την κούρσα από τα δεξιά, πάσαρε στον Κολιού που έστρωσε την μπάλα στον Κόπελο και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ με την μία, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι για το 2-0.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το δεύτερο τέρμα, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και ο Στελλάς με μεγάλες επεμβάσεις διατηρούσε το μηδέν (67′ είπε “όχι” στο σουτ του Κώττη).

Όλα αυτά μέχρι το 68′ όταν ο Τριπολίτης μείωσε από κοντά σε 2-1, έπειτα από σέντρα του Κούρου και κεφαλιά- πάσα από τον Σαπαλίδη.

Στο 79′ ο ίδιος παίκτης ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και ισοφάρισε σε 2-2. Η παράβαση έγινε από τον Στελλά στα όρια της περιοχής του, όταν προσπάθησε να προλάβει τον Μήτρου, αλλά τον ανέτρεψε.

Ο Μήτρου ήταν ο… μοιραίος για την ομάδα του, όχι μόνο για τον άστοχο πέναλτι, αλλά και για άλλες δύο ευκαιρίες που “σπατάλησε” στο 80′ και το 84′ από θέση τετ α τετ.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε για την ομάδα της Νότιας Ρόδου στο 85′ με το διαγώνιο σουτ από τον Νασόπουλο, αλλά ο “Άγιος” βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με γκολ του Χατζηνικολού στο 88ο λεπτό έκανε το 3-3 και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην φάση του τέρματος της ισοφάρισης, ο Χατζηνικόλας πρέσαρε τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας, έκλεψε την μπάλα και σέντραρε στον αρχηγό του που με ωραίο σουτ έβαλε τέλος στον… χορό των τερμάτων ενός εξαιρετικού παιχνιδιού.

Διαιτησία: Χαρισμανίδης, Μαυρουδής, Λάζος

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Στελλάς, Γιωργάς, Καυκάκης (76′ λ. τρ. Ναούμ), Παρδαλός, Χατζησταμάτης (61′ Κόπελος), Χατζηνικολού, Πονιάς, Κολιού, Ντύρος Π., Σκυλλαράκης (89′ Κουφού), Χατζηνικόλας Δ.

Κατταβιά: Παπαβεργής, Κουμπιάδης, Ανανιάδης (58′ Τριπολίτης), Ζωάννου, Σπύρου, Νασόπουλος, Κούρος, Σαπαλίδης, Κώττης, Μήτρου, Παπαστεργής (46′ Γιώτας)