Αντίστροφη μέτρηση για τον Μαραθώνιο της Ρόδου

Eλάχιστες είναι οι κενές θέσεις που έχουν απομείνει για τους αγώνες του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Συγκεκριμένα, τα κενά υπάρχουν για την συμπλήρωση των κατηγοριών του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195μ.) και των 10.000μ.. Η κατηγορία των 5.000μ. έχει κλείσει οριστικά, ενώ η κατηγορία του Μαθητικού αγώνα 1.000μ. Δημοτικών Σχολείων αναμένεται να κλείσει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 με τις ομαδικές συμμετοχές.
Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ «ΠΛΑΖΑ»
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 έως και το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 οι εγγεγραμμένοι αθλητές θα παραλάβουν τον εξοπλισμό τους για τους αγώνες από το BEST WESTERN Plaza Hotel – Αίθουσα ‘ΘΑΛΕΙΑ’.
Συγκεκριμένα, θα παραλάβουν: τσάντα, μπλουζάκι, νούμερο αγώνα, αυτοκόλλητο στίκερ και πληροφοριακό υλικό της διαδρομής από το: BEST WESTERN Plaza Hotel – Αίθουσα ‘ΘΑΛΕΙΑ’ (Ιερού Λόχου7, Ρόδος) ημέρες και ώρες:
-Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, 15:00-20:00 για τα 5.000μ. και 1.000μ.
-Σάββατο 16 Απριλίου 2016, 10:00 -16:00 για το Μαραθώνιο, 10.000, 5.000μ. και 1.000μ.
ΣΕΡΓΙΟΣ ΑΪΒΑΖΗΣ: «ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΡΥΣΟΥ» Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
«Κομμάτι χρυσού» που θα πρέπει να το προφυλάξουμε, να το διατηρήσουμε, να το μεγαλώσουμε και φυσικά να το αγαπήσουμε, χαρακτήρισε το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης.
«Τα οφέλη-είπε επίσης- είναι πολλά για τον τόπο μας. Ακόμη και για τα διπλανά νησιά από τη Ρόδο. Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι θέμα όλων μας και αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα και μέσω μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως ο Μαραθώνιος Δρόμος. Απευθύνεται σε άλλο «τάργκετ γκουπ» που δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να προβάλουμε τις ομορφιές του νησιού μας και τον πολιτισμό μας».
Και κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ: «Ο Δήμος Ρόδου, οι Οργανισμοί του και οι Υπηρεσίες του, που εμπλέκονται στη διοργάνωση είναι σε ετοιμότητα. Πιστεύω ότι η ομάδα που αποτελεί την Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει μια θαυμάσια δουλειά, η οποία και θα φανεί την Κυριακή σε μια νέα διαδρομή, όπως και στην Πλατεία Δημαρχείου, στις απονομές των νικητών. Η επιτυχία του αγώνα θα είναι επιτυχία της Ρόδου και όλων μας»
ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ο 3ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου, που συνδιοργανώνουν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, για πρώτη φορά θα γίνει σε μια κυκλική διαδρομή που θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα από τις 7 το πρωϊ έως τις 2μ.μ. της Κυριακής 17 Απριλίου 2016 και περιλαμβάνει περιφερειακούς δρόμους της πόλης. Από το Δικαστικό Μέγαρο και την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι και την Φανερωμένη από τη δυτική πλευρά και από την Πλατεία Δημαρχείου μέχρι τα τελευταία φανάρια της νέας περιφερειακής οδού Ρόδου Καλλιθέας από
την ανατολική πλευρά.
Η διαδρομή των 42.195 μ. έχει σημείο εκκίνησης Κέντρο Ρόδου-Δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ Στροφή 1η στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢Οδός Σάββα Νικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Στροφή 2η στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφεριακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢Στροφή 3η στο ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου ➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.
-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.roadstorhodes.com
-ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ από τις 7π.μ. έως τις 2μ.μ.
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΡΟΔΟΥ
ΟΙ Εθελοντικές ομάδες που στηρίζουν το Μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες του, είναι:
-Φυσικοθεραπευτές Δωδ/σου
-ΕΟΠΚ
-Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
-Πρόσκοποι Ρόδου
-Οδηγοί
-Σαμαρείτες
-ΕΥΘΥΤΑ
-C.RO.P. Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου
-Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ»
-Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου
-Ποδηλάτες Rodos Cycling club
-Ανάδοχη Αγκαλιά