Μόνο με… θαύμα θα πάρει μέρος ο Πανθηραϊκός στα μπαράζ ανόδου – Γιατί στενεύουν τα περιθώρια

Ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές, με βάση την παρούσα κατάσταση είναι οι πιθανότητες για τη συμμετοχή του Πανθηραϊκού στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Ο λόγος είναι ότι ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κυκλάδων ανήκει σε μια ένωση η οποία με την παρούσα κατάσταση δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ! Αρα δεν λαμβάνεται υπόψη καμία απόφαση της διοίκησής της, όπως για παράδειγμα η επικύρωση της βαθμολογίας.

Ηδη εκκρεμεί η προσφυγή της αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία ήταν να εκδικαστεί στις αρχές της εβδομάδας, όμως αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να βγει απόφαση μέχρι τις 15 Μαϊου, ημερομηνία έναρξης των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Η προσφυγή έγινε από την αντιπολίτευση, δεδομένου ότι οι εκλογές δεν διεξήχθησαν σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Σύμφωνα με αυτό οι αρχαιρεσίες έπρεπε να είχαν γίνει σε χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση η θητεία του προηγούμενου συμβουλίου έληγε στις 17/12/2015 και για να εκλεγεί νέα διοίκηση με τετραετή διάρκεια οι εκλογές έπρεπε να γίνουν από τις 17/6/2015 και μετά, όμως έγιναν στις 11/6/2015

Σα να μην έφτανε αυτό υπήρξε και δεύτερο… φάουλ της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ενώ το καταστατικό της προβλέπει εννεαμελές ΔΣ, στις 28 Μαρτίου έγινε αναδιάρθρωση και προέκυψε ενδεκαμελές!

kyklades

Με βάση τα παραπάνω ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κυκλάδων, δηλαδή ο Πανθηραϊκός, δεν μπορεί να πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, συγκεκριμένα στον 10ο όμιλο με αντιπάλους τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Λέσβου και Χίου.

sfyrigmata.gr