Το πάλεψε, αλλά… υπέκυψε ο Κολοσσός

Μπορεί ο μαχητικός Κολοσσός να τον… ίδρωσε, ωστόσο στο τέλος ο Παναθηναϊκός βρήκε τα σουτ που ήθελε και «καθάρισε» τους Ροδίτες με 80-71, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά της Α1.

Ζευγάρωσε τις νίκες του και πέρασε στα ημιτελικά της Α1 ο Παναθηναϊκός, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη με πλεονέκτημα έδρας.

Χωρίς να παίξουν στο φουλ, όντας αρκετά άστοχοι από τα 6,75 (9/29) και κόντρα σε έναν μαχητικότατο Κολοσσό, οι πράσινοι επικράτησαν 80-71 μέσα στη Ρόδο και «σκούπισαν» τη σειρά με 2-0.

Στο 37’ ο Ρέλεφορντ μείωσε σε 71-74, αλλά στη συνέχεια η καλή άμυνα και τα σουτ από Φώτση-Παππά απέτρεψαν τυχόν… σοκ για τον Εξάστερο.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πεδουλάκη ο Γκιστ με 14 (και 10 ριμπάουντ), 12 είχε ο Γουίλιαμς και από 11 οι Φώτσης-Ραντούλιτσα. Για τους ηττημένους που τελείωσαν τη σεζόν σήμερα, 14 είχε ο Λιούις και από 12 οι Άχονεν-Λαρεντζάκης (σίγησε μετά την εξαιρετική του εκκίνηση).

Το ματς

Μπροστά ξεκίνησε καλά, πίσω όμως είχε «θέματα». Οι Καλάθης και Γκιστ (ξεκίνησε ως πεντάρι) συνεργάζονταν εξαιρετικά και φόρτωναν το αντίπαλο καλάθι, ωστόσο ο Λαρεντζάκης ξεκίνησε φοβερά το παιχνίδι και με δέκα πόντους, έγραψε το 12-10 υπέρ του Κολοσσού στο 4’. Η άμυνα του Παναθηναϊκού «έδεσε» για τα επόμενα τέσσερα λεπτά, όπου δεν δέχθηκε πόντο, αλλά την ίδια ώρα οι πράσινοι ήταν άστοχοι και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, 12-15. Ο Ραντούλιτσα άρχισε να ανεβάζει στροφές, αλλά οι Ροδίτες βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και με τρίποντα των Λιούις-Άχονεν, ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα, με το 20-19 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

inner

Ο Κολοσσός έφτασε και στο +4 (23-19), ωστόσο με κομβικούς τους Φώτση-Διαμαντίδη και ευστοχία από μακριά, το τριφύλλι έφερε ξανά «τούμπα» την αναμέτρηση με δύο «βόμβες» από Χέινς και Batman να διαμορφώνουν το 26-30. Προς στιγμήν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ (32-35), όμως ένα πράσινο ξέσπασμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, τους έδωσε και μια «καλή» διαφορά. Με τον 3D να αναλαμβάνει πλήρως την οργάνωση του παιχνιδιού και τους Χάντερ-Γουίλιαμς να τελειώνουν τις φάσεις, ο Εξάστερος έτρεξε επιμέρους σκορ 5-11 και πήγε στα αποδυτήρια με +9, 37-46.

inner

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν άσχημα στο δεύτερο μέρος, με συνεχόμενα άστοχα τρίποντα και ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία –με τον ζεστό Άχονεν- να πλησιάσει ξανά στο σκορ, 42-46. Ο Ραντούλιτσα πέτυχε το πράσινο καλάθι μετά από 3’ στην επανάληψη, ο Φελντέιν έγραψε το 47-52, αλλά τα αμυντικά προβλήματα και η μεγάλη ευστοχία του Κολοσσού, διατηρούσαν το… ντέρμπι στο Βενετόκλειο, με τους Λιούις-ΜακΓκί να διαμορφώνουν το 52-52 στο 26’. Οι παίκτες του Πεδουλάκη πλήρωναν το κακό παιχνίδι τους (ως προς το σουτ), αλλά χάρη στις ατομικές προσπάθειες των Ραντούλιτσα-Γουίλιαμς, κρατούσαν τα ηνία και μετά από ώρα ξέφευγαν ξανά με επτά, 52-59. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έβαζε… ούτε με αίτηση τρίποντα, ο Κολοσσός όμως το έβλεπε σαν… βαρέλι από τα 6,75 και με δύο τέτοια σουτ παρέμενε… κολλιτσίδα στο φινάλε της περιόδου, 58-63.

inner

Με τον Γκιστ στο «5» και πιο… ελαφρύ σχήμα από πλευράς Παναθηναϊκού, ο θηριώδης ΜακΓκί έβρισκε… πάτημα κοντά στην πράσινη ρακέτα και δύο δικά του καλάθια, ψαλίδισαν κι άλλο τη διαφορά για το 62-63! Οι Ροδίτες πήγαν σε συνεχόμενες λανθασμένες επιθέσεις –απόρροια και της αποπνικτικής άμυνας που έπαιξε σε κάποιες φάσεις το τριφύλλι- και με τον Διαμαντίδη να το παίρνει προσωπικά, οι πράσινοι ξέφυγαν για ακόμα μια φορά με οκτώ, 62-70. Οι παίκτες του Λυκογιάννη δεν το παράτησαν και εκμεταλλευόμενοι την επιπολαιότητα των αντιπάλων τους (με την αστοχία να παραμένει πληγή), επέστρεψαν και παρέμεναν… για τα καλά κοντά στο παιχνίδι με το 69-71 και το 71-74 στο 37’! Ένα προσωπικό καλάθι του Παππά και ένα τρίποντο-μαχαιριά του πολύ καλού σήμερα Φώτση καθάρισε οριστικά την «μπουγάδα» για τον Παναθηναϊκό, που δεν δέχθηκε καλάθι στο τελευταίο τρίλεπτο και με «όπλο» την άμυνα, έφυγε με διπλό, 71-80.

inner
inner

sport-fm.gr