Οπισθοχώρηση ΕΠΟ: Άλλαξε τους διαιτητές για να γίνει ο τελικός

Το χθεσινό δημοσίευμα του soccerplus περί πρόθεσης της ΕΠΟ για αλλαγές στους βοηθούς του διαιτητή Σιδηρόπουλου επιβεβαιώνεται, αφού το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ με θέμα τον τελικό Κυπέλλου, Ολυμπιακού – ΑΕΚ, αποφασίστηκε η αντικατάσταση των αρχικά ορισθέντων βοηθών.

Η αλλαγή – οπισθοχώρηση της ΕΠΟ οφείλεται στην απαρέγκλιτη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, να οριστούν στον τελικό κυπέλλου οι βοηθοί, που παίρνει ο Σιδηρόπουλος στους διεθνείς αγώνες, όπως κατά τον κ. Κοντονή, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με επιστολή του στην ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει ότι αν δεν αλλάξουν οι βοηθοί θα πρέπει η Ομοσπονδία να στείλει αίτημα στη FIFA για ξένους διαιτητές, διότι το Υπουργείο θεωρεί πως δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

Κρίνοντας λοιπόν η ΕΠΟ ότι πρωτεύει να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή του τελικού στις 17 Μαΐου ακόμη κι αν πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα των βοηθών, αποφάσισε να αλλάξει την διαιτητική ομάδα του Σιδηρόπουλου. Αναλυτικά αντικατέστησε τους επόπτες Αλεξέα – Πετρόπουλο με τους Ευθυμιάδη – Κωσταρά, οι οποίοι ανήκουν στο ευρωπαϊκό τιμ του διεθνούς ρέφερι.

Επίσης, ο Τρύφων Πετρόπουλος, που αρχικά είχε ορισθεί ως βοηθός, τοποθετήθηκε τέταρτος διαιτητής αντί του Τουμπακάρη, ενώ η ΕΠΟ διατήρησε ως επιπρόσθετους τους Κουκουλάκη, Αρετόπουλο και παρατηρητή τον Γκρούτση, ο οποίος δεν είναι διεθνής.

Η συγκεκριμένη διαιτητική ομάδα ικανοποιεί το αίτημα του Υπουργείου και έτσι άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την τέλεση του τελικού στις 17 Μαΐου.

soccerplus.gr