Θερμή εξέδρα εν όψει Γ.Σ. Δωδεκάνησου

Αυτή η σχέση κρατάει χρόνια… Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τις απίστευτες στιγμές που διαδραματίστηκαν στο «Βενετόκλειο» κατά τη διάρκεια του αγώνα Κολοσσός- Π.Α.Ο.Κ. για τη Basket League. Ήταν τότε, που οι «θαλασσί» τίμησαν τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος και οι φίλαθλοι του «δικεφάλου» του βορρά, αποθέωσαν τους αθλητές της ομάδας μας με την ιαχή «νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές». Από τότε μέχρι και σήμερα υπάρχουν σχέσεις σεβασμού και αλληλεκτίμησης μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων της Ρόδου και του Γ.Σ. Δωδεκάνησος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ τίμησαν την ομάδα μας και ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος τους ίδιους σε πρόσφατη επίσκεψη στο σύνδεσμο φιλάθλων του «δικεφάλου» στο νησί. Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του συλλόγου και περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου επισκέφτηκε τους ΠΑΟΚτσήδες στο χώρο τους και ζήτησε τη βοήθεια τους τόσο για το παιχνίδι του Σαββάτου με το Μαρούσι όσο και για το φάιναλ-φορ, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν δυναμικό παρών το Σάββατο αλλά και στην τελική φάση, υποστηρίζοντας με σθένος τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην προσπάθεια του για τον τίτλο. Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου χειροκροτήθηκε θερμά και στη συνέχεια παρακολούθησε το παιχνίδι των πλέι-οφ για τη Super League ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Π.Α.Ο.Κ. Ο ίδιος έχει σκοπό να επισκεφτεί και τους υπόλοιπους συνδέσμους φιλάθλων ζητώντας τη συμπαράσταση απ’ όλους εν όψει των επίσημων και κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η… ισχύς εν τη ενώσει.
ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΣΤΟ «ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ»
Αύριο στις 11:00, στο «Βενετόκλειο πρόκειται να γίνει ο αγώνας επίδειξης της ομάδας μας με την παρουσία δεκάδων μαθητών και μαθητριών από τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Γ.Σ. Δωδεκάνησος και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα γίνει για ιερό σκοπό. Μάλιστα καλούνται οι μαθητές και οι γονείς τους να συγκεντρώσουν τρόφιμα στο «Βενετόκλειο», τα οποία θα παραδοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και τους άπορους συμπολίτες μας.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 19:00 ΜΕ ΜΑΡΟΥΣΙ
Η ώρα του «τελικού» πλησιάζει… Το Σάββατο στις 19:00, στο «Βενετόκλειο» πρόκειται να διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Γ.Σ. Δωδεκάνησος και το Μαρούσι, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου (όμιλος νότου), στο πρωτάθλημα μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και η νικήτρια θα περάσει απευθείας στο φάιναλ-φορ της Ρόδου (10-12 Ιουνίου), ενώ η ηττημένη θα χρειαστεί να δώσει εντός έδρας αγώνα μπαράζ με το νικητή της αναμέτρησης Αστέρας Τρικάλων- Ίριδα Καβάλας. Η προετοιμασία της ομάδας μας συνεχίζεται υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Τσακίρη και με τη βοήθεια του κόσμου, ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος ευελπιστεί να πάρει την πολύτιμη- νίκη πρόκριση για την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στο «Βενετόκλειο». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαρούσι στον πρώτο γύρο κέρδισε με 61-42 την ομάδα μας, σπάζοντας αήττητο τριών και πλέον ετών στο πρωτάθλημα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Την προσεχή Παρασκευή στις 13:00 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου με αφορμή το φάιναλ-φορ του πρωταθλήματος μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, που θα διεξαχθεί στο «Βενετόκλειο» από 10 έως 12 Ιουνίου. Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Γ.Σ. Δωδεκάνησος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου. Το «παρών» καλούνται να δώσουν όλοι οι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.