Το Σαββατοκύριακο οι αγώνες “Σύμη 2016”

Συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, 28 & 29 Μαΐου, οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες του 2016 που διοργανώνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) με τον δεύτερο αγώνα που θα έχει προορισμό την Σύμη. Στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος 17 σκάφη και περίπου 100 ιστιοπλόοι.
Ο αγώνας αποτελείται από 2 ιστιοδρομίες. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η 1η ιστιοδρομία Ρόδος-Σύμη. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00π.μ. από τις Κάτω Πέτρες και έτσι όσοι βρεθούν στην περιοχή Ψαροπούλα της Ρόδου θα απολαύσουν το όμορφο θέαμα των σκαφών να εκκινούν. Το βράδυ του Σαββάτου τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι του Γιαλού, όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων για τους νικητές του αγώνα ΤΑΜΑ 2016, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου. Την Κυριακή ο διήμερος αγώνας θα ολοκληρωθεί με την 2η ιστιοδρομία, Σύμη – Ρόδος. Τα σκάφη θα εκκινήσουν στις 12:00 έξω από τον Γιαλό ή σε άλλη περιοχή της Σύμης (Αγ. Μαρίνα ή Φανερωμένη) ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Στα πλαίσια του αγώνα ΣΥΜΗ 2016, την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 21:30 θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών στο γραφείο του ΑΣΙΑΘΡ στην Μαρίνα Μανδρακίου, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα.
Ο αγώνας αναμένεται με αγωνία από κυβερνήτες και πληρώματα και ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος για τις πρώτες θέσεις. Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr