Δελαπόρτας: «Αφιερωμένη στον αδερφό μου η άνοδος…»

Η Ρόδος εξασφάλισε την άνοδο της στη Γ΄ Εθνική και ο «μαέστρος» του συλλόγου, Γιώργος Δελαπόρτας μιλάει στο SDNA για την επιστροφή των «ελαφιών» στις εθνικές κατηγορίες και την αφιέρωση στον αδερφό του που πέθανε σε τροχαίο…

Λένε πως είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από τη Ρόδο την τελευταία 15ετία. Όχι από την ομάδα. Από όλο το νησί!

Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί που τον βλέπουν κάθε Σαββατοκύριακο να… οργιάζει στο χορτάρι.

Έξι γκολ και πέντε ασίστ είναι ο απολογισμός του στα 4 ματς των μπαράζ της Ρόδου που σήμαναν και μαθηματικά την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Άλλα δεν χρειάστηκαν και τα «ελάφια» πάνε αδιάφορα στη συνέχεια.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής και ηγέτης της Ρόδου, ο Γιώργος Δελαπόρτας μιλάει στο SDNA για την άνοδο των νησιωτών στις εθνικές κατηγορίες, το μέλλον του που είναι για πιο ψηλά, αλλά και πόσο του στοίχισε ο θάνατος του αδερφού του, Φίλιππου, πριν από τρία χρόνια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Αθήνα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο 27χρονος σούπερ σταρ της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ρόδου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής με την Παναχαϊκή στη Γ΄ Εθνική το 2011, αλλά δεν συνέχισε παραπάνω…

Ο Γιώργος Δελατόλας είχε την ευκαιρία να επιστρέψει τον Γενάρη του 2014 στην Παναχαϊκή, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε να εγκαταλείψει το νησί λόγω του αδερφού του.

Ο… μαέστρος της Ρόδου και καλύτερος παίκτης της Α΄ κατηγορίας τα τελευταία χρόνια, έχει αγωνιστεί σε Φοίβο Κρεμαστής, Ιάλυσο, Αία Σαλαμίνας, Δόξα Βύρωνα, Διαγόρα, Παναχαϊκή και τώρα στους πράσινους του νησιού.

Γιώργο, η Ρόδος μετά από τέσσερα χρόνια επιστρέφει στη Γ΄ Εθνική. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

«Το καλοκαίρι έγινε μια πολύ καλή δουλειά από όλους με πρώτο τον πρόεδρο. Διάλεξε τους κατάλληλους συνεργάτες και αυτοί με τη σειρά τους εμπιστεύτηκαν εμάς (σ.σ. τους ποδοσφαιριστές). Είχαμε ένα πολύ δυνατό σύνολο που το δείξαμε και στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν το φαβορί και η ικανότητα μας, μας έδωσε την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία. Ξεκινήσαμε ως φαβορί και γίναμε Πρωταθλητές».

Ήσουν το μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού. Στη Ρόδο λένε πως είσαι ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από τα γήπεδα του νησιού τα τελευταία 10-15 χρόνια…

«Δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό… Το μόνο που κάνω είναι να παίζω αυτό που ξέρω. Ποδόσφαιρο».

Το λένε και οι αριθμοί. Πέτυχες έξι γκολ και μοίρασες 5 ασίστ σε 4 αγώνες μπαράζ…

«Είναι ομαδική δουλειά. Δεν παίζω μόνος μου. Για να πετύχω γκολ χρειάζεται και η βοήθεια των συμπαικτών μου. Τα μπράβο πάνε σε όλη την ομάδα».

Οι ικανότητες σου δείχνουν πως είσαι παίκτης επιπέδου Football League, ακόμα και Super League. Το σκέφτεσαι;

«Θέλω να συνεχίσω στη Ρόδο, καθώς έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και ελπίζω να φτάσω σε αυτές τις κατηγορίες με τη φανέλα της Ρόδου».

Είχες ή έχεις προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας;

«Παλαιότερα είχα αναδειχθεί πρωταθλητής Γ΄ Εθνικής με την Παναχαϊκή, αλλά δεν συνέχισα και η ίδια ομάδα με ήθελε πίσω, όμως, δεν ήθελα να πάω λόγω του θανάτου του αδερφού μου. Η οικογένεια μου είναι πάνω από όλα και όχι το ποδόσφαιρο».

Ο Γιώργος (δεξιά) με τον αδικοχαμένο του αδερφό, Φίλιππο

Αν σου έρθει τώρα πρόταση από ομάδα Football League ή Super League θα την αρνηθείς;

«Οχι. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να φύγω από το νησί. Θα ήθελα να μετρήσω τις δυνάμεις μου στη Β’ Εθνική. Δεν σημαίνει πως επειδή συνεχίζω να παίζω τόσα χρόνια στο νησί ότι έχω τελειώσει ποδοσφαιρικά».

Που αφιερώνεις την άνοδο;

«Στην οικογένεια μου που έχουμε περάσει δύσκολα και στον αδερφό μου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Πάντα μου έλεγε όταν ζούσε πως να μην μένω εδώ και να μην χαραμίζομαι. Σίγουρα αυτή η άνοδος είναι αφιερωμένη στον Φίλιππο που μας βλέπει από ψηλά…»!

Sdna.gr