Στο νησί μας η ομάδα φλόρμπολ του Jönköping από την Σουηδία

Όταν πέρσι έγινε το ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φλόρμπολ στη Ρόδο και μετά τις συναντήσεις μας με διάφορους παράγοντες και προπονητές άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Φέτος, με την προτροπή και της ομοσπονδίας, βρίσκεται στη Ρόδο στα πλαίσια του σουηδικού σχολικού προγράμματος NIU για την προώθηση του φλόρμπολ, η μικτή κοριτσιών 16-18 χρονών της περιφέρειας του Jönköping στην κεντρική Σουηδία. Συνολικά 17 κορίτσια μαζί με 3 προπονητές τους έχουν έρθει για την προετοιμασία τους εδώ αυτή την εβδομάδα.
Η ομάδα ήδη προπονήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Ροδίων Άθλησις, όπου γίνονται οι προπονήσεις και οι αγώνες των Αρχαίων Φλορμπόλερς Ρόδου. Μάλιστα την Τρίτη 24/5/2016 παρουσίασε το φλόρμπολ στις τάξεις του Δημοτικού του Ροδίων Παιδεία. Τα παιδιά του σχολείου ξαναδοκίμασαν το άθλημα και ενθουσιάστηκαν με αυτό. Σήμερα, Πέμπτη 26/5/2016, στις 19:30 θα γίνει κοινή προπόνηση της σουηδικής ομάδας με την ροδίτικη ώστε οι Έλληνες παίκτες μας να γνωρίσουν περισσότερα μυστικά του φλόρμπολ. Τέλος το Σαββατο 28/5/2016 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ της σουηδικής και της ροδίτικης ομάδας και πάλι στο κλειστό γήπεδο του Ροδίων Άθλησις. Ο αγώνας θα είναι ο πρώτος διεθνής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και φυσικά θα είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους. Προσκαλούμε όσους θέλουν να έρθουν και να παρακολουθήσουν το νέο συναρπαστικό άθλημα που παίζεται και στην χώρα μας.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Φλόρμπολ, η Σουηδική Ομοσπονδία, η μικτή της περιφέρειας του Jönköping και οι Αρχαίοι Φλορμπόλερς Ρόδου θέλουν να ευχαριστήσουν για άλλη μία φορά συνολικά το Ροδίων Παιδεία και το Ροδίων Άθλησις καθώς και προσωπικά τους κύριους Κ.Κυριακούλη και Γ.Τριχιά για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους στην εξάπλωση και προώθηση του φλόρμπολ στη χώρα μας. Ευελπιστούμε αυτές οι δράσεις να συνεχιστούν και στα επόμενα χρόνια ώστε το νησί μας να γίνει κέντρο προετοιμασίας διεθνών ομάδων φλόρμπολ με τις ανάλογες ευεργετικές συνέπειες για την κοινωνία της Ρόδου.
Με τιμή για τους Αρχαίους
ο Πρόεδρος
Μάνος Πάπουρδάνος
και ο Αντιπρόεδρος
Johan Vargas