Μιχάλης Κόκκινος:Είμαστε υπερήφανοι για την Ρόδο,αξίζει να φτάσει SuperLeague.

Σήμερα η Ρόδος γιορτάζει για την άνοδο του Αθλητικού Συλλόγου ΡΟΔΟΣ στην Γ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. Όλοι οι Ροδίτες χαιρόμαστε για την ομάδα, που έχει αφήσει το χνάρι της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και που εφέτος κέρδισε με το σπαθί της την άνοδο στην πρώτη Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, που αξίζει να φτάσει στη SuperLeague.
Θάμουνα δε θάμουνα επτά χρονών, με τα κοντά παντελονάκια και την πράσινη στολή με το ελάφι στο στήθος. Η μάννα μου με πήγαινε σ’ εκείνη τη μεγάλη ομάδα πούγραψε την ιστορία


του Ροδίτικου ποδοσφαίρου και που έβγαλε τις μεγάλες μορφές που σήμερα θα άξιζαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Εκείνοι όμως οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για τη φανέλλα, για την τιμή και τη δόξα της Ρόδου.
Δεν μπορεί να ξεχάσει κάποιος τις χιλιάδες κόσμου που ξεκίνησαν απ’ τα Μαράσια, απ’ την παληά πόλη, απ’ το Νιοχώρι και σαν σμάρι μαζεύτηκαν αγκαλιασμένοι και με δάκρυα στα μάτια για να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Α Εθνική εκείνης της ομάδας πρότυπο, βγαλμένης απ’ τα ταλέντα του τόπου μας.
Θυμάμαι, που η μεγαλύτερη χαρά για μας, ήταν απλά να βγούμε μία φωτογραφία με τα ινδάλματά μας. Καμαρώναμε για το ελάφι που είχε πηδήξει τόσο ψηλά και μας είχε ταξιδέψει στα ουράνια. Το ίδιο σάλτο έκανε και τώρα το ελάφι της Ρόδου και η Γ Εθνική είναι μόνον η αρχή, γιατί η ομάδα μας μπορεί και περισσότερο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή, στους παράγοντες, στην «κακιά σκάλα», στο σύνολο των φιλάθλων, στο λαό της Ρόδου που στήριξε αυτή την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος, πως δεν εκφράζω μόνον τον εαυτό μου.
Εκφράζω τους εκατό χιλιάδες Ροδίτες και Δωδεκανησίους απανταχού της γης, που με ένα δάκρυ χαράς πανηγυρίζουν σήμερα αυτή την μεγάλη επιτυχία με μιάν ευχή στα χείλη «να πάμε ακόμη ψηλότερα», να φτάσει ψηλά και η Α.Σ. Ρόδος και το Ροδίτικο ποδόσφαιρο γενικώτερα με όλες του τις μεγάλες ομάδες και τις ιστορικές.
Μιχάλης Κόκκινος
Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού