Α’ κατηγορία Blue Star Ferries: Αναμονή τέλος, το πρωτάθλημα αρχίζει…

Με την συμμετοχή 15 ομάδων, μετά την αδυναμία του Απόλλωνα Απολλώνων να πάρει μέρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του νομού μας, ξεκινάει αύριο το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries και η έναρξη του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον απ’ όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του νησιού μας και γενικότερα της Δωδεκανήσου.

Ακόμη ένας “μαραθώνιος” τα τελευταία χρόνια που ανοίγει την αυλαία του και υπάρχει η ομάδα που “κουβαλάει” πάνω της την “ταμπέλα” του φαβορί.

Πέρυσι ο Διαγόρας μετά και την τιμωρία που του επιβλήθηκε ελέω… τελικού κυπέλλου, δεν κατάφερε να πετύχει τ ον μεγάλο του στόχο και φέτος θα έχει την ευκαιρία να το πράξει και να επιβεβαιώσει τα… προγνωστικά που τον θέλουν πρωταθλητή.

Το ρόστερ του “γηραιού” είναι με διαφορά το καλύτερο της κατηγορίας, καθώς υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε εθνικές κατηγορίας με εμπειρία, αλλά και παίκτες γνώστες του τοπικού μας πρωταθλήματος. Άλλωστε στα φιλικά οι κυανέρυθροι έδειξαν τα… δόντια τους.

Παράλληλα η παρουσία του Ανδρέα Σταύρου στον πάγκο της ομάδας αποτελεί “εγγύηση” για τον επιτυχία και το ιστορικό σωματείο του νομού μας μπαίνει στην… κούρσα της Α’ κατηγορίας μ’ έναν και μοναδικό σκοπό.

Ομάδες που θέλουν να “αμφισβητήσουν” την ομάδα της Ρόδου υπάρχουν αρκετές και μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να της βάλουν… δύσκολα στον δρόμο για την πρωτιά.

Υψηλές βλέψεις και φέτος έχει η ομάδα του ΑΕΡΑ που μπορεί ο προγραμματισμός να άργησε να ξεκινήσει, αλλά το ρόστερ της ομάδας του Βαγγέλη Χοσάδα είναι ποιοτικό με τις προσθήκες που έγιναν, αλλά και την παραμονή παικτών- βαρόμετρων της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Προς τα… πάνω κοιτάζει επίσης και ο Κλεάνθης που έφτιαξε δυνατή ομάδα και με τον Γιώργο Σαββιδάκη θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά, όπως και ο Φοίβος που αποτελεί παραδοσιακή δύναμη και έχει επίσης φέρελπη προπονητή στον πάγκο, τον Μιχάλη Πολιά.

Πάντα υπολογίσιμη δύναμη είναι ο Άρης Αρχαγγέλου που… άλλαξε προς το καλύτερο και με τον Γιώργο Σταυριανό στο “τιμόνι” και “όπλο” την έδρα του θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή πορεία και να διεκδικήσει ότι καλύτερο.

Η περσινή έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Αντίμαχος διατήρησε τον βασικό του “κορμό” και έχει στόχο να επαναλάβει τα όσα… τρελά διέγραψε στο τελευταίο πρωτάθλημα, με τον Γιώργο Σταμάτη φυσικά στον πάγκο.

Πάντως υποψήφιες ομάδες για να αποτελέσουν την φετινή ευχάριστη έκπληξη της Α’ κατηγορίας και να γίνουν νέος… Αντίμαχος υπάρχουν και μάλιστα αρκετές.

Με την διοίκηση να ενισχύσει δυναμικά το ρόστερ, ο Αστέρας Μασσάρων του Σάββα Σταυρίδη είναι μια απ’ αυτές τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και να ξεπεράσουν τον… εαυτό τους, ενώ και ο Ηρακλής Μαριτσών του Ανδρέα Βλασσόπουλου, όπως και ο νεοφώτιστος και ενισχυμένος Αστέρας Παστίδας του Κώστα Πάττα θέλουν να εντυπωσιάσουν.

Σίγουρα μία απ’ τις ομάδες που είναι σταθερή συνιστώσα στο πρωτάθλημα και διεκδικεί ότι καλύτερο κάθε σεζόν είναι ο Διαγόρας Βατίου του πολύπειρου Γιάννη Καμπούρη.

Δύο ακόμη ομάδες από τη Νότια Ρόδο, ο Κλεόβουλος με τον Δημήτρη Δογιάμα στον πάγκο, αλλά και ο Ηρακλής Λάρδου με τον Μανώλη Κοντό που επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις… κακοτοπιές και να παίξουν εν συνεχεία ελεύθερα για να “σκαρφαλώσουν” όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να πετύχει και η Δόξα Ψίνθου. Οι “βυσσινί” επανέφεραν έναν παλιό γνώριμο στις τάξεις τους, τον Μιχάλη Μανωλά που θα τους δείξει τον γρήγορο… δρόμο για την σωτηρία με δυνατό σημείο την έδρα τους.

Με κεκτημένη την ταχύτητα από την Β’ κατηγορία και πιο… σοφός από την προηγούμενη συμμετοχή του, ο Ποσειδώνας θα εκπροσωπήσει για δεύτερη χρονιά την Κάρπαθο στα “σαλόνια” του τοπικού μας ποδοσφαίρου και αυτή την φορά στόχος της ομάδας του Γιάννη Καραμηνά είναι η παραμονή.

Στο πρωτάθλημα της πρώτης τοπικής κατηγορίας δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και μια… σταχτοπούτα. Η Δόξα Καρδάμαινας με τον Δημήτρη Χρυσόπουλο στον πάγκο θα προσπαθήσει να απολαύσει την συμμετοχή της και παράλληλα να πετύχει τον στόχο της που είναι φυσικά η… ανανέωση της παρουσίας της και την ερχόμενη περίοδο.