Καλό “ποδαρικό” για ΑΕΡΑ, φωνές και αποβολές για Ηρακλή

Στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου 2016- 2017 για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, ο ΑΕΡΑ επικράτησε με 1-0 στο γήπεδο Αφάντου του Ηρακλή Μαριτσών και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του. Με εννέα ποδοσφαιριστές έμειναν στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι.

Πολύ δυνατά μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Χοσάδα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 13′ ο Γιώργος Τριχιάς έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με προβολή για το 1-0 της ομάδας του.

Παράλληλα οι Αφαντενοί συνέχισαν την πίεση τους προς τα αντίπαλα καρέ και είχαν σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αλλά ο Μασάδο νικήθηκε ισάριθμες φορές από τον Κοσμά στις φάσεις του 22ου και 30ου λεπτού της συνάντησης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους πράσινους να παίρνουν τα ηνία και όσο περνούσε η ώρα, ολοένα και ανέβαιναν με στόχο την ισοφάριση.

Στο 65ο λεπτό οι “ροπαλοφόροι” έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Βασιλώττος σημάδεψε το δοκάρι του Καλανδράνη και ο ΑΕΡΑ διατήρησε το προβάδισμα, αφού ούτε στην επαναφορά ο Σταύρος Γιαννακόπουλος μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα.

Η πίεση των Μαριτσενών αυξήθηκε στα τελευταία λεπτά και στο 88′ έγινε η φάση στην οποία οι παίκτες του Βλασσόπουλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι.

Πρωταγωνιστές στην φάση ήταν ο Κούρος που δέχθηκε το μαρκάρισμα του Κιόττου μέσα στην περιοχή. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ζήτησε σε έντονο ύφος πέναλτι, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται.

Στην εξέλιξη των διαμαρτυριών, τόσο ο Κούρος, όσο και ο Τσαλώλης είδαν την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και έτσι το κακό για τον Ηρακλή έγινε… διπλό, αφού δέχθηκε την ήττα και έχασε δύο παίκτες.

Διαιτησία: ΠαπαβασιλείοΣαρρής Μπερδεμπές

Συνθέσεις: 

ΑΕΡΑ: Καλανδράνης, Μαλλιάκας, Κατσιδώνης, Δανάς, Γιαννακάκης, Συμεωνίδης, Πλύγκος (84΄ λ.τρ. Ροκάι), Μασάδο, Καλημέρης (70΄ Κασιώτης), Νικολής (80΄ Κιόττου)Τριχιάς
Ηρακλής Μ.: Κοσμάς, Καρίκης, Τσούφιος, Παναγιώτου, Γιαννακόπουλος Στ., Παπακωνσταντής, Μπιλιάς, σαλώλης, Κούρος, Βασιλώττος Χ. (79΄λ.τρ. Γιαννακόπουλος Γ.), Βασιλώττος Ε.