“Πεντάσφαιρος” στην πρεμιέρα ο Φοίβος

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries ο Φοίβος που επικράτησε στην έδρα του με 5-0 της Δόξας Ψίνθου.

Στο γήπεδο Κρεμαστής ο Νίκος Ορφανίδης εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Αξιώτη μόλις στο 9ο λεπτό και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του, ενώ λίγο αργότερα (15′) ο Ταφάνι “βρήκε” τον Χαρτοφύλλη που σημείωσε το 2-0 με διαγώνιο σουτ.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, ο Φοίβος που ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε και τρίτο τέρμα. Σκόρερ στο 40′ ο Παλάζης με συρτό σουτ, έπειτα από νέα ασίστ του Ταφάνι.

Νωρίτερα, ο Νίκος Ορφανίδης είχε την ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς, αλλά στο 30′ ο Ηλίας απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στην συνέχεια ο νεαρός πορτιέρο απομάκρυνε με εντυπωσιακή εκτίναξη την κεφαλιά του έμπειρου μεσοεπιθετικού.

Στο ίδιο… μοτίβο και η επανάληψη. Από τα αριστερά ο Μοντεσάντος σέντραρε και ο Νίκος Ορφανίδης με ωραία κεφαλιά στο 54′ έγραψε το 4-0 για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (58′) ο Χαρτοφύλλης διπλασίασε και αυτός τα προσωπικά του τέρματα στο παιχνίδι, αφού εκμεταλλεύτηκε το άνοιγμα της μπάλας από το Νίκο Ορφανίδη και ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 5-0.

Αυτό τελικά ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο ρυθμός έπεσε αισθητά και το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Στάππας στο 67′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Δόξα με δέκα ποδοσφαιριστές.

Οι βυσσινί πάντως είχαν την δυνατότητα να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά στο 79′ ο Βασίλης Ορφανός με σουτ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Μπέκας, Παπακωνσταντίνου

Συνθέσεις:

Φοίβος: Τόππος, Ταφάνι, Ορφανίδης Σ., Φελεγκάκης, Θεοδοσίου, Παϊζάνος(61΄Πανταζόπουλος), Αξιώτης( 75΄Αναγνώστου), Ορφανίδης Ν., Καραγεωργίου, Παλάζης( 52΄ Μοντεσάντος), Χαρτοφύλλης

Δόξα: Ηλίας, Στελλάς, Παναγιωτόπουλος, Δαλκίδης, Σαββούλης (88΄Κωστομοίρης), Ορφανός Δ., Χατζηνικόλας, Λυριστής (70΄Καρίκης Ι.), Ορφανός Β., Στάππας, Ορφανός Χρ. (35΄λ.τρ. Κουνελλές)