Ξεκίνημα με το… δεξί για την Δόξα Καρδάμαινας

Παίζοντας καλύτερα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα η Δόξα Καρδάμαινας ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στην Α’ κατηγορία στην επιστροφή της μετά από 13 χρόνια. Ο Χατζηπαναγιώτης στο 25’ με ένα υπέροχο γκολ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου με τον Έλληνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ να φέρνει το ματς στα ίσια στο τέλος του πρώτου μέρους. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μέμα βρέθηκε απέναντι απ’ τον Τύρελη και με κεφαλιά πέρασε την μπάλα από πάνω του για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού οι γηπεδούχοι το κράτησαν εύκολα μέχρι το φινάλε.

Το ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο στον αγωνιστικό χώρο και αφού οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν και την αφόρητη ζέστη οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατάνε καλύτερα και απείλησαν στο 12’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Αντώνη Κουρζή ο Τύρελης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα η Καρδάμαινα ανέβαζε ρυθμό και στο 25’ έκανε το 1-0 όταν ο Χατζηπαναγιώτης πήρε το «ριμπάουντ» εκτός περιοχής και με ένα γυριστό σουτ την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Τύρελη για το 1-0.

Παρόλο που η Δόξα έδειξε να ελέγχει το ματς το Βάτι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Έλληνα στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούμαρου για το 1-1.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Δόξα Καρδάμαινας κατάφερε να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από μπαλιά του Πατσαβούδη ο Μέμα βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά, πέρασε την μπάλα πάνω απ’ τον Τύρελη για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα, με το Βάτι να φτάνει στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 70’ όταν ο Ζωάννου Λ. έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια αλλά είδε τον Γιακούμαρου να τον νικάει στην τελική προσπάθεια.

Στο τελευταίο τέταρτο το Βάτι ανέβασε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν φάνηκε απειλητικό με την Δόξα να έχει τις ευκαιρίες της στην κόντρα να καθαρίσει το ματς και το 2-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο κορυφαίος

Αν και θα μπορούσαν να πάρουν πολύ τον «άτυπο» τίτλο , αυτός πάει στον Δημήτρη Παντελή που σε μια νέα θέση αυτή του στόπερ ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει η ομάδα την πρώτη της νίκη.

Διαιτησία

Δεν απέφυγε τα λάθη ο Ωραιόπουλος στο πρώτο ματς της χρονιάς. Χωρίς πρόβλημα οι Αλέκος και Καραμούτας.

Οι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας : Γιακούμαρος,  Πατσαβούδης (78’ Πης),  Κουρζής Α., Παντελής , Κορκής (86’ λ.τ Θεοχαρούδης),  Λαμάι,  Μέμα,  Κουρζής Γ., Χατζηαντωνίου, Χατζηαπαναγιώτης,  Οχτάρας (71’ Πανόπουλος)

Διαγόρας Βατίου : Τύρελης,  Ζερβός, Καραγιάννης (68’ Παπουρδάνος) , Αδάμος (78’ Λαζίδης) , Ελλήνας,  Παπαστεφάνου (Ζωάννου Μ.),  Μοσχής,  Κατσαρής,  Τομάζος,  Χατζησάββας, Ζωάννου Λ.

giafkasports.gr