Πραγματικοί “τοξοβόλοι” με νέο ηγέτη!

Με τον Γιώργο Δελαπόρτα να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την ερυθροκίτρινη φανέλα και να κερδίζει πέναλτι (το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ρεκλείτης), ο Ιάλυσος επικράτησε με 2-1 του Εθνικού Πειραιώς στο Οικονομίδειο και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος).

Ήταν μια πέρα για πέρα δίκαιη επικράτηση των “τοξοβόλων” που μετά την ήττα της πρεμιέρας στα Χανιά έδειξαν τα… δόντια τους μέσα στο “σπίτι” τους, έχοντας στην ενδεκάδα τους το νέο τους ηγέτη.

Καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, η ομάδα του Γιώργου Σάββενα είχε τα ηνία, με εξαίρεση ένα διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου το συγκρότημα από το Πειραιά έφερε προσωρινά το παιχνίδι στα ίσα.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο 25′ με την κεφαλιά του Δελαπόρτα άνοιξαν το σκορ και πήραν το προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με σχετική άνεση.

Τα πράγματα για τον Ιάλυσο έγιναν δύσκολα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά για να ισοφαρίσουν, κάτι που κατάφεραν στο 49ο λεπτό και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Η συνέχεια πάντως άνηκε στους “τοξοβόλους” που αφυπνίστηκαν και πήραν το προβάδισμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρεκλείτη στο 64′, έπειτα από παράβαση που κέρδισε ο Δελαπόρτας.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε… ροντέο. Ο Ιάλυσος βρήκε κενούς διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και είχε τρεις σημαντικές στιγμές για να τελειώσει το παιχνίδι.

Αυτό δεν έγινε, αλλά στο 87′ ο Βλάχος δεν τιμώρησε την ομάδα του νησιού μας σε μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές του Εθνικού στο ματς και έτσι το τρίποντο πήγε στην ομάδα του Γιώργου Σάββενα.

Το φιλμ του αγώνα:

25′ Σέντρα από τον Γιαννόπουλο ο Δελαπόρτας με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βουτσινά 1-0

37′ Σουτ του Χατζηφούντα αουτ

40′ Πάσα του Δελαπόρτα στον Χατζηφούντα αυτός πλάσαρε όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Βουτσινά

41′ Ο Σουλελές εκμεταλέυτηκε την αδράνεια της άμυνας, μπήκε στην περιοχή όμως το τελείωμα του δεν ήταν το ιδανικό

45′ Σουτ του Λεωνιδόπουλου στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου

49′ Ωραία προπάθεια του Κομνηνού ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραίο πλασέ πέτυχε το 1-1

52′ Κεφαλιά του Παυλίδη στα χέρια του Βοσνιάδη

64′ Πέναλτι για τον Ιάλυσο. Ανατροπή του Δελαπόρτα από τον Κατίδη. Εκτέλεσε εύστοχα ο Ρεκλείτης και έγραψε το 2-1

72′ Φαλτσαριστό σουτ του Δελαπόρτα δύσκολα σε κόρνερ ο Βουτσινάς

77′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιάλυσο. Ο Σπάρταλης νικήθηκε από θέση τετ-α-τετ από τον Βουτσινά

81′ Ο Σπάρταλης νικήθηκε εκ’ νέου από τον Βουτσινά

85′ Ο Χατζηφούντας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα αουτ

87′ Ο Βλάχος ο οποίος έμεινε μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα άουτ

Διαιτησία: Μανούχος (Αργολίδας), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας), Λυκομήτρος (Αργολίδας)

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Παπαδόπουλος, Κοκκίνης, Σταυλάς, Φυλακούρης, Λίτσος, Ρεκλείτης, Γιαννόπουλος (63′ Καπνόπουλος), Καρπαθάκης (63′ Σπάρταλης), Χατζηφούντας, Δελαπόρτας, Παυλίδης

Εθνικός: Βουτσινάς, Στασινός, Παυλάκης, Μαντζώρος, Στρατάκης, Πεχλιβανίδης (86′ Μαργαρίτης), Κομνηνός (80′ Μαρούδας), Κατίδης, Μάναλης, Λεωνιδόπουλος, Σουλελές (71′ Βλάχος)