Δελαπόρτας: «Διατηρήσαμε το αήττητο που έχουμε εδώ και 4 χρόνια»

O Γιώργος Δελαπόρτας μίλησε στο SDNA για την εντός έδρας του Ιάλυσου επί του Εθνικού (2-1), αλλά και για την προσεχή αναμέτρηση με τον Άγιο Ιερόθεο για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Ο Ιάλυσος ξεκίνησε με το δεξί τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, διατηρώντας παράλληλα το εντός έδρας αήττητο που έχει εδώ και 4 χρόνια. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των «ερυθροκίτρινων» Γιώργος Δελαπόρτας, μίλησε στο SDNA, για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το στοιχείο που έκρινε τον αγώνα υπέρ των νησιωτών, αλλά και για την φυγή του από την Ρόδο και την ένταξη του στους «τοξοβόλους».

Ο Ιάλυσος πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα;

«Μετά την ήττα της πρεμιέρας στην Κρήτη, θέλαμε να ξεκινήσουμε με το δεξί, και να διατηρήσουμε το αήττητο που έχουμε εδώ και 4 χρόνια, κάτι το οποίο και κάναμε».

Ποιο στοιχείο πιστεύεις ότι ήταν αυτό που έκρινε τον αγώνα υπέρ σας;

«Μπήκαμε αποφασισμένοι και ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση που έχουμε ως ομάδα, μας έκαναν να κερδίσουμε τον αγώνα».

Το πέναλτι του Ρεκλείτη με το οποίο έγινε το 2-1, πιστεύεις ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο, για την συνέχεια του αγώνα;

«Θωρώ τα δύο κακά δεκάλεπτα μας στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο, όπου και ισοφάρισε ο Εθνικός … Νομίζω ότι από εκεί κι έπειτα ανεβάσαμε ρυθμό και το πέναλτι να μην κερδίζαμε, θεωρώ ότι ήταν θέμα χρόνου να πετύχουμε γκολ».

Μετά το 2-1 ο Ιάλυσος μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ, και να καθαρίσει το παιχνίδι;

«Μετά για κάποιο λόγο ο ρυθμός του αγώνα, άνοιξε και εκεί που μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι, μετά κινδυνεύσαμε ελάχιστα. Η προσωπικότητα μας, μας έκανε να μην δεχτούμε γκολ στα τελευταία λεπτά».

Πριν από λίγες μέρες έφυγες από την Ρόδο, για να ενταχτείς στον Ιάλυσο. Tι ήταν αυτό που σε ώθησε στην απόφαση αυτή;

«Υπήρχαν κάποια θέματα, ανάμεσα σ΄εμένα και την διοίκηση της Ρόδου, που τα ξέρω μόνο εγώ κι εκείνοι. Θεώρησα σωστό να αποχωρήσω από την ομάδα, και το σεβάστηκαν απόλυτα».

Επόμενο παιχνίδι της ομάδας είναι εκτός έδρας με τον Άγιο Ιερόθεο. Τι πρέπει να προσέξει ο Ιάλυσος, προκειμένου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από το εν λόγω ματς;

«Θεωρώ ότι ο Άγιος Ιερόθεος είναι μια από τις καλές ομάδες του ομίλου. Ενισχύθηκε σημαντικά και θεωρώ, ότι ο προπονητής μας θα βρει τον τρόπο για να αποσπάσουμε, το αποτέλεσμα που χρειάζεται, ώστε να μην πάει χαμένη η νίκη που κάναμε».

Ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής

«Θεωρώ ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι, καθώς ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες και αποδυναμώθηκαν άλλες. Απλά το μόνο «κακό», σ΄αυτό είναι ότι πέφτει μόλις μια ομάδα, και όχι επτά που έπεφταν πέρυσι».

sdna.gr