Αφεντικό στην Παστίδα ο Διαγόρας

Δεύτερη εκτός έδρας νίκη για τον Διαγόρα και 2Χ2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο “γηραιός” επικράτησε με 0-3 στο γήπεδο Παστίδας του τοπικού Αστέρα που μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Πολύ καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η φιλοξενούμενη ομάδα και είχε τα ηνία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα σ’ έναν Αστέρα που δεν φάνηκε απειλητικός.

Η… προειδοποιητική “βολή” του Γεωργαλλή στο 8ο λεπτό που σούταρε άουτ από καλή θέση δεν έκανε την άμυνα των γηπεδούχων πιο προσεκτική, με αποτέλεσμα στο 17′  να γίνει το 0-1 χάρις το σουτ του Αντώνη Αθανασίου.

Μάλιστα πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών του Ανδρέα Σταύρου, λίγο έλειψε να έρθει και το δεύτερο τέρμα, ωστόσο ο Ροδανάκης στο 18′ απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Κιοσέογλου.

Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες με τον Αντώνη Αθανασίου (σουτ ελάχιστα άουτ στο 20′) και Μαθιό (πλασέ άουτ από καλή θέση) στο εκρηκτικό διάστημα του Διαγόρα που εν τέλει έφτασε στο 2-0 χάρις το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Μαθιό στο 25ο λεπτό της συνάντησης.

Η κεφαλιά του Καλημέρη στο 35′ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Ροδανάκης είπε “όχι” και πάλι στον Κιοσέογλου που έχασε την ευκαιρία στο 38ο λεπτό να χριστεί σκόρερ. Αποτέλεσμα ήταν το 0-2 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Διαγόρας έριξε ταχύτητα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι απειλητικός προς την αντίπαλη εστία, όποτε του δίνονταν η δυνατότητα.

Στο 57′ ο Γεωργαλλής με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-3 και αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Τσαγκάρης στο 80′ σούταρε άουτ από καλή θέση.

Μετά το πέρασμα δύο αγώνων, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είχε πετύχει δύο νίκες με 0-3, χωρίς να δεχθεί γκολ σε Λίνδο και Παστίδα.

Απ’ την μεριά της η ομάδα του Κώστα Πάττα ηττήθηκε στην δύσκολη έδρα του Άρη Αρχαγγέλου και από τον Διαγόρα στην έδρα της, ωστόσο έχει περιθώρια βελτίωσης και βλέπει μπροστά.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Μαυρουδής, Βασιλείου

Συνθέσεις: 

Αστέρας: Ροδανάκης, Λικομέτι (46’ Σιδηρόπουλος), Καρύδης, Χαριτάκης, Ισκάς, Φελεσάκης, Καλαγρής, Πάπα (61′ Πολυχρόνης), Στεργιόπουλος, Λιαμής, Λολάκης (74’ Αμπντουλαϊ)

Διαγόρας: Kεφάλας, Καλημέρης, Πομπού, Χειμωνέτος, Πεταυράκης, Γεωργιάδης, Αθανασίου Αντ. (70′ Αθανασίου Π.), Κιοσέογλου (83’ Καματερός), Μαρίνου, Μαθιός (74′ Τσαγκάρης), Γεωργαλλής