Δια ποδός αρχηγού η πρώτη νίκη του Κλεόβουλου

Χάρις το εξαιρετικό τέρμα που πέτυχε ο Δήμος Παπαοικονόμου με απ’ ευθείας χτύπημα κόρνερ, ο Κλεόβουλος επικράτησε με 0-1 του Ηρακλή στο γήπεδο Μαριτσών και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το ματς καθυστέρησε περίπου 45 λεπτά για να ξεκινήσει, καθώς ο γιατρός είχε τροχαίο ατύχημα καθ’ οδόν για το γήπεδο με αποτέλεσμα να βρεθεί αντικαταστάτης για να έχουμε σέντρα.

Η πρώτη ευκαιρία άνηκε στους πράσινους, ωστόσο την “σπατάλησε” ο Καρίκης στο 13′ αφού δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία μετά την εξαιρετική μπαλιά από τον Γιαννακόπουλο.

Δύο λεπτά αργότερα (15′) ο Κλεόβουλος απάντησε με γκολ. Με εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ ο Παπαοικονόμου έστειλε την μπάλα στο απέναντι δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1.

Μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας της Λίνδου σήκωσε την φανέλα του και σε μία άλλη που φορούσε από μέσα αναγράφοντας η φράση “δεν ξεχνώ” και η ημερομηνία 23/9/2005. Αυτή ήταν η ημερομηνία κατά την οποία “έσβησε” στον άσφαλτο ο Μανώλης Χατζηνικολού, φίλος του σκόρερ στον οποίο αφιέρωσε το υπέροχο τέρμα που πέτυχε.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να φανούν απειλητικοί προς την αντίπαλη εστία, αλλά και την μεγάλη φάση στο 30′ για τον Κλεόβουλο όταν ο Κολιοκώστας αστόχησε σε τετ α τετ σε αντεπίθεση της ομάδας του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50′ ο Χρυσανθής έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Παπακωνσταντή και έτσι διατήρησε το προβάδισμα για την ομάδα του, ενώ ο Κοσμάς “απάντησε” στο 54′ με διαδοχικές αποκρούσεις στο σουτ του Παπαοικονόμου και την κεφαλιά από τον Αλέκο Κακλαμάνο.

 

Στο 58′ ο Χαρίτος σε κενή εστία, μετά από γύρισμα του Παπαοικονόμου έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στο τελευταίο μισάωρο η ομάδας της Λίνδου κλείστηκε στα καρέ της υπό την πίεση των Μαριτσενών που ολοένα αυξάνονταν.

Η κεφαλιά του Καρίκη στο 67′ κατέληξε άουτ, ενώ αυτή του Γιαννακόπουλου στο 77′ από κοντινή απόσταση ανάγκασε τον Χρυσανθή σε νέα σπουδαία επέμβαση. Πριν ο τερματοφύλακας του Κλεόβουλου “κρατήσει” το μηδέν για την εστία του, ο Ηρακλής ζήτησε πέναλτι για χέρι αμυνόμενου μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται.

Ένα λεπτό πριν το φινάλε (89′) ο Γαϊτάνος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, καθώς… άνοιξε διάλογο με την εξέδρα και στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν τον βαθμό.

Συγκεκριμένα στο 92ο λεπτό ο Χατζηκωνσταντής εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπα΄λα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Διαιτησία: Αντωνάς, Σπάρταλης, Λάζος.

Συνθέσεις:

Ηρακλής Μαριτσών: Κοσμάς, Καρίκης Σπ., Σαχίνης, Παναγιώτου, Γιαννακόπουλος Γ. , Παπακωνσταντής, Μπιλιάς, Παντελίδης (61’ Μπάκης), Γιαννακόπουλος Στ. (61’ Χατζηκωνσταντής), Καρίκης Γ., Βασιλώττος

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κουκουτσέλας, Αναστασιάδης (71’ λ.τρ. Κλημαντής), Κωστάκης, Κακλαμάνης Λ., Πιτσουρδάκης, Παπαοικονόμου, Τόμας (56’ Γαϊτάνος), Κακλαμάνος Α., Κολιοκώστας, Χαρίτος