“Χ”αμένη ευκαιρία για Ποσειδώνα, “έσωσε” τον βαθμό ο Ηρακλής

Παιχνίδι για γερά νεύρα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Λάρδου ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Ποσειδώνα Καρπάθου που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2 στα πλαίσια της δεύτερης “στροφής” του πρωταθλήματος.

Μετά την θριαμβευτική πρεμιέρα στο γήπεδο Μασσάρων, ο Ηρακλής λίγο έλειψε να μείνει με άδεια χέρια στην έδρα του κόντρα στον νεοφώτιστο Ποσειδώνα, αφού έμεινε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά.

Η αντίδραση που “έβγαλε” η ομάδα του Μανώλη Κοντού στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν αυτή που έδωσε στους Λαρδιακούς τον βαθμό, ενώ θα μπορούσαν στο φινάλε να “κλέψουν” και τη νίκη.

Στο 14′ η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Στέφανος Ευαγγελίδης αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα άουτ.

Απάντηση με γκολ για τους Καρπάθιους. Εκτέλεση φάουλ του Μανώλη Σπανού στο 24′ και κεφαλιά του Σπανού Ι. στα δίχτυα για το 0-1 του Ποσειδώνα.

Στο 43′ η κεφαλιά του Στ. Ευαγγελίδη σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι ο Ηρακλής πήγε στ’ αποδυτήρια έχοντας στην… πλάτη του ένα τέρμα.

Μόλις ξεκίνησε το β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 46′ ο Βασιλώττης ανατράπηκε από τον Φραντζή και ο Μανώλης Σπανός από τα 11 βήματα σημείωσε το 0-2 για την ομάδα του.

Όλα έδειχναν πως η ομάδα της Καρπάθου στην επιστροφή της θα πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο, αλλά ο Ηρακλής με το σουτ του Πέρου στο 70′ έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-2.

Ο Καλογέρης στο 76′ σέντραρε και ο Στέφανος Ευαγγελίδης στην τρίτη του ευκαιρία στο ματς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Η ολική ανατροπή ήταν ο στόχος των κυανόλευκων που έκλεισαν στα καρέ τους τον Ποσειδώνα, αλλά τόσο ο Στέφανος Ευαγγελίδης, όσο και ο Ταγκάεφ στο 94ο λεπτό έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι.

Διαιτησία: Κάζας, Μπερδεμπές, Μπέκας

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Καραγιάννης, Ζερβός, Φραντζής (63΄Πέρος), Μπενούρ (85΄Ρούφας), Ευαγγελίδης Ι., Παπαϊωάννου, Νίκολι, Τανγκάεφ, Φακκας (55΄καλογερής), Κοντός, Ευαγγελίδης Στ.

Ποσειδών: Γαλάνης, Σιαβέλης, Καζιλιέρης, Σπανός Ι., Κούτολο, Κουλάϊ (80΄Τσάμης), Καραλής, Μαντιναίος, Βιλανούτσι (75΄Βογιατζιδάκης), Σπανός Ε., Βασιλιώτης (57΄Τσιμπιζίδης)