Άνοιξε… λογαριασμό η Δόξα Ψίνθου με σόου Λυριστή

Με χατ- τρικ ο Θοδωρής Λυριστής χάρισε την πρώτη νίκη στην Δόξα Ψίνθου ενάντια στην Δόξα Καρδάμαινας. Οι βυσσινί στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries έμειναν πίσω στο σκορ από τους Κώους, αλλά αντέδρασαν και πήραν το τρίποντο με 3-1, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον έμπειρο επιθετικό.

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα, οι νεοφώτιστοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρου του γηπέδου της Ψίνθου και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Στο 7ο λεπτό ο Χατζηπαναγιώτης με άψογο τελείωμα εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά από τον Πανόπουλο και έγραψε το 0-1, ωστόσο η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση χάρις το τέρμα που σημείωσε με κεφαλιά ο Λυριστής στο 9ο λεπτό για το 1-1 μετά την σέντρα του Σαββούλη.

Το προβάδισμα άλλαξε… χέρια στο 33ο λεπτό. Η πίεση των Ψινθενών καρποφόρησε με την εκτέλεση φάουλ από τον Κουνελλέ και την καρφωτή κεφαλιά του Λυριστή που κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Μανωλά σημείωσαν κι άλλο τέρμα ή για την ακρίβεια ο Θοδωρής Λυριστής πέτυχε χατ- τρικ. Ο ικανός στράϊκερ με νέα καρφωτή κεφαλιά, μετά την σέντρα από τον Βασίλη Ορφανό σημείωσε το 3-1.

Πάντως αυτό δεν ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Η ομάδα της Κω σκόραρε από την άσπρη βούλα στο 44′ με τον Χατζηαντωνίου και μείωσε σε 3-2. Η παράβαση υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Στελλά πάνω στον Πανόπουλο μέσα στην περιοχή της Δόξας Ψίνθου.

Στην επανάληψη υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Παράλληλα όσο πλησίαζε η λήξη του αγώνα, έπεφτε και ο ρυθμός και οι Ψινθενοί κατάφεραν να μην απειληθούν ιδιαίτερα.

Η κεφαλιά από τον Οχτάρα στο 64′ έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 67′ το σουτ του Τσοπάνογλου απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι.

Νέο οριζόντιο δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 72′ σε προσπάθεια του Δημήτρη Ορφανού, ενώ ο Λυριστής λίγο αργότερα (75′) λίγο έλειψε να πετύχει τέταρτο τέρμα, αλλά σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Μάλιστα ο σκόρερ των βυσσινί είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο 81′ και στο 88′, αλλά “νικήθηκε” ισάριθμες φορές από τον Τσαραπατσάνη και έτσι το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Μπαρχαρίδης, Καλκαβούρας

Συνθέσεις:

Δόξα Ψ.: Ηλίας, Σκελάς, Παναγιωτόπουλος, Δαλκίδης, Σαββούλης, Ορφανός Δ. (65′ Κωστομοίρης), Χατζηνικόλας, Λυριστής, Ορφανός Β. (Ορφανός Χ.), Τσοπάνογλου, Κουνελλές (52′ Κοσκινιώτης)

Δόξα Κ.: Τσαραπατσάνης, Κορκής (90′ Γεωργάκος), Παντελής, Κουρζής Δ., Πατσαβούδης (68′ Πης), Κουρζής Γ., Λαμάι (84′ Θεοχαρούδης), Χατζηαντωνίου, Πανόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Οχτάρας