“Το μη χείρον, βέλτιστον” για την Ρόδο που έκανε “σεφτέ” κόντρα στην Θύελλα

Μπροστά σε περίπου 800 φίλους της που είδαν ένα “χορταστικό” δεύτερο 45λεπτό, η Ρόδος πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά το 2-2 με την Θύελλα Ραφήνας στο Δημοτικό Στάδιο για την 3η αγωνιστική.

Για ακόμη ένα ματς τα αμυντικά κενά της ομάδας του Δημήτρη Γκάϊδα ήταν εμφανής και άφησαν τα “ελάφια” πίσω στο σκορ, παρότι ήταν αυτά που πήραν το προβάδισμα.

Το τέρμα που σημείωσε ο Καντιμοίρης δύο λεπτά πριν από την λήξη γλίτωσε τους πράσινους από την τρίτη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και της χάρισε τον πρώτο βαθμό.

Ελάχιστες οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο μέρος, όπου η Ρόδος πάντως προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Θύελλα όταν στο 28′ μετά από σέντρα του Ζέκιο, ο Παναγιωτόπουλος έκανε την κεφαλιά και ο Ράτζα απομάκρυνε με δύσκολα τον κίνδυνο.

Στο 29′ ο Τζιβίλογλου σούταρε από καλή θέση και η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλο στην μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων για το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η Ρόδος έγινε πιο επιθετική και στο 63′ ο Ατματσίδης που πέρασε στο παιχνίδι στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα από το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το προβάδισμα. Στο 71′ ο Χατζηλιόντας με ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ έγραψε το 1-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρώτη νίκη.

Πέντε λεπτά αργότερα η Ρόδος όχι μόνο είχε ισοφαριστεί, αλλά βρίσκονταν πίσω στο σκορ λόγω του μπλακ- άουτ που έπαθε κυρίως η άμυνα της.

Από εκτέλεση φάουλ στο 73′ ο Αφράτης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ στο 76′ ο Χαρακτίδης ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του (παράβαση του Ανδρικού πάνω στον Ζέκιο) και σημείωσε το 1-2 στο Δημοτικό Στάδιο.

Τουλάχιστον στο φινάλε η ομάδα του νησιού μας κατάφερε να “σώσει” τον βαθμό χάρις την επιμονή και το πείσμα της στα τελευταία λεπτά.

Σκόρερ ο Καντιμοίρης που “ξεχάστηκε” στο β’ δοκάρι από την άμυνα της Θύελλας στην εκτέλεση κόρνερ από τον Κουρούπη και ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Πόγκας, Πριόνας-Αργύρης (Εύβοιας)

Συνθέσεις:

 

 

Ρόδος: Ράτζα, Κωνσταντίνου (85′ Καμπούρης), Καντιμοίρης, Νικήτας, Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Κουρούπης, Χατζηλιόντας, Τάντιτς, Ευγενικός (77′ Στάτης), Ιμεραλιλάϊ (59′ Ατματζίδης)

Θύελλα: Παπαδόπουλος, Γκίκας (83′ Κούνας), Φύτρος, Μανουσάκης, Ντούνης, Αφράτης, Χαρακτίδης (90′ Μαστρογιαννούδης), Βαζέχα (67′ Δημητρίου), Παναγιωτόπουλος, Ζέκιο, Τοϊκας