“Κλώτσησε” τις ευκαιρίες και τη… νίκη ο Διαγόρας Βατίου

“Φλέρταρε” έντονα με την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ο Διαγόρας Βατίου μέσα στο γήπεδο της Λίνδου, ωστόσο ο Κλεόβουλος σκόραρε στο φινάλε και το τελικό 1-1 χάρισε από έναν βαθμό σε κάθε ομάδα στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το ντέρμπι της Νότιας Ρόδου είχε… γείρει υπέρ των Βατενών ειδικά μετά το γκολ που σημείωσαν, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Καμπούρη “πετούσαν” τις ευκαιρίες και στο τέλος τιμωρήθηκαν.

Ένα άγευστο πρώτο ημίχρονο παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων αναλώθηκαν σε παιχνίδι της μεσαίας γραμμής και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της στο 45λεπτο που είχε μόλις δύο καλές στιγμές.

Πάντως η απειλή του Κλεόβουλου στο 2ο λεπτό ήρθε δια ποδός Χαρίτου που με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση των κυανέρυθρων στο 34′ με το ωραίο σουτ του Χατζησάββα έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Χρυσανθή να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, αφού στο 47′ οι Λινδιακοί έφτασαν κοντά στο γκολ με το σουτ του Παπαοικονόμου από τα όρια της περιοχής το οποίος εξουδετέρωσε ο Τύρελης.

Η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους που επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες αρχικά με τον Τομάζο στο 53′ που από θέση τετ α τετ πλάσαρε πάνω στον Χρυσανθή και εν συνεχεία με τον Χατζησάββα στο 59′ που έκανε την ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Φαρμακερή ήταν η τρίτη απόπειρα των παικτών του Διαγόρα να ανοίξουν το σκορ που τα κατάφεραν στο 64ο λεπτό. Μετά από απομάκρυνση της άμυνας του Κλεόβουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Κατσαρή έξω από την περιοχή και ο έμπειρος μέσος έκανε το διαγώνιο δυνατό σουτ στην κίνηση στέλνοντας μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Καμπούρη που “βομβάρδισαν” την εστία του Χρυσανθή, αλλά ο γκολκίπερ του Κλεόβουλου εξουδετέρωσε όλους τους κινδύνους προτού αποχωρήσει αναγκαστικά από τον αγωνιστικό χώρο στο 75ο λεπτό λόγω τραυματισμού.

Στο 67′ ο Λαζίδης έστρωσε την μπάλα στον Χατζησάββα το σουτ του οποίου από τα όρια της περιοχής απομάκρυνε με το ένα χέρι ο αντίπαλος πορτιέρο. Στο 72′ ο Χρυσανθής αρχικά απομάκρυνε ασταθώς το δυνατό σουτ του Κατσαρή και εν συνεχεία είπε “όχι” στο κοντινό πλασέ του Τομάζου, ενώ ένα λεπτό μετά (73′) ο Παπαστεφάνου με δυνατό σουτ ανάγκασε τον έμπειρο τερματοφύλακα σε νέα επέμβαση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά τα γεμίσματα προς την περιοχή των Βατενών απομακρύνονταν με ευκολία από την άμυνα.

Το σημαιάκι του Τσοπανάκη σηκώθηκε έγκαιρα στην φάση του 78′ όταν ο Βίλζα έβγαλε την σέντρα και ο Αλέκος Κακλαμάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και έτσι το τέρμα δεν μέτρησε παρά τις χλιαρές διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε (86′) ο Τομάζος είχε την ευκαιρία να δώσει το τελειωτικό “χτύπημα” στην ομάδα της Λίνδου όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Κωστάκης με εξαιρετικό και συνάμα σωτήριο τάκλιν διατήρησε τον Κλέοβουλο στο… παιχνίδι του βαθμού.

Η μπάλα “τιμώρησε” στο 90′ τον Διαγόρα για τις χαμένες ευκαιρίες του και ο βαθμός κατέληξε στον Κλεόβουλο, καθώς από το γύρισμα που έκανε ο Μπολομπάνι από τα αριστερά η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στο δεύτερο δοκάρι ο Αλέκος Κακλαμάνος έκανε το 1-1 πετώντας την μπάλα στην κενή εστία.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Μαυρουδής, Τσοπανάκης

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Xρυσανθής (75’ λ. τρ. Ναούμ),Κουκουτσέλας, Κλημαντής, Κωστάκης, Πιτσουρδάκης, Κακλαμάνος Λ., Παπαϊκονόμου, Τόμας (70′ Μπολομπάνι), Κακλαμάνος Αλ., Κολιοκώστας, Χαρίτος (28’ λ. τρ. Βίλζα)

Διαγόρας Βατίου: Τύρελης, Ζερβός, Έλληνας, Μοσχής, Κατσαρής, Παπαστεφάνου, Ζωάννου, Λαζίδης (80’ Τριανταφυλλίδης), Χατζησάββας (83’ Παπουρδάνος), Πρέτσι, Τομάζος (87’ Διακοηλίας)