Ακάθεκτος ο Διαγόρας

Σ’ ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, ο Διαγόρας επικράτησε με 3-0 του Αντίμαχου στο γήπεδο Παστίδας (λόγω τιμωρίας των κυανέρυθρων) και έκανε το 3Χ3 στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Οι ποδοσφαιριστές του Ανδρέα Σταύρου για άλλο ένα ματς δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, σκόραραν τρεις φορές και πήραν το τρίποντο.

Πάντως η ομάδα της Κω από την μεριά της “σπατάλησε” και αυτή τις ευκαιρίες της για να έχει μια καλύτερη… τύχη στον αγώνα και στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια κόντρα στο φαβορί για τον τίτλο.

Όπως συνηθίζει στα πρώτα του παιχνίδια στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, ο γηραιός μπήκε δυνατά και “προειδοποίησε” στο 6ο λεπτό με το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Αντώνης Αθανασίου το οποίο εξουδετέρωσε ο Μιχαλάκης.

Ένα λεπτό αργότερα (7′) οι κυανέρυθροι βρήκαν τον δρόμο προς στα δίχτυα. Ο Μαρίνου έκανε την σέντρα- σουτ από τα δεξιά η μπάλα απομακρύνθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παπαδημήτρης έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Η πίεση του Διαγόρα συνεχίστηκε, καθώς απέκτησε καλύτερη ψυχολογία από το γκολ και έπειτα. Στο 8′ ο Πεταυράκης σέντραρε και ο Γεωργαλλής είδε τον Μιχαλάκη να απομακρύνει σωτήρια το σουτ του επιχείρησε μετά το στρώσιμο του Μαρίνου.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Γιώργου Σταμάτη προσπάθησαν να βγουν από το… καβούκι τους μετά το πρώτο τέταρτο και στο 17′ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με το σουτ του Χατζησουλεϊμάν όπου η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Πάντως τον ρυθμό έλεγχε η τυπικά γηπεδούχος ομάδα που στο 32′ ο Γεωργαλλής με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Μιχαλάκη να πραγματοποιήσει νέα σπουδαία επέμβαση.

Κατά διαστήματα οι κόκκινοι έβγαιναν στην επίθεση και στο 34′ απείλησαν εκ νέου με το σουτ του Χατζησουλεϊμάν, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στο γκολ καθώς η μπάλα πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Κεφάλα.

Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (42′) ο Αντώνης Αθανασίου είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά στο τετ α τετ πλάσαρε απελπιστικά άστοχα.

 

Μπορεί στην τελευταία καλή φάση του Διαγόρα για το πρώτο μέρος ο Αντώνης Αθανασίου να μην μπόρεσε να σκοράρει, αλλά στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της ομάδας του για το δεύτερο μέρος ήταν αυτός που “σέρβιρε” σε συμπαίκτη του.

Συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό ο έμπειρος μέσος εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ αφού έστρωσε την μπάλα στον Κιοσέογλου και ο τελευταίος με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 2-0 με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 64′ ο Μιχαλάκης χρειάστηκε να κάνει άλλη μια σπουδαία απόκρουση στο πλασέ του Γεωργαλλή, αλλά στο 87′ μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για το 0-3 του Διαγόρα έπειτα μπαλιά του Κιοσέογλου και πλασέ του περσινού πρώτου σκόρερ.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα (88′) ο Ιωαννίδης θα μπορούσε να σκοράρει το γκολ της τιμής για την ομάδα του, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ και το ματς τελείωσε με νικητή τον Διαγόρα που “κράτησε” το μηδέν στην άμυνα και στο τρίτο ματς πρωταθλήματος.

Διαιτησία: Μίαρης, Σπάρταλης, Λαζός

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Κεφάλας, Καλημέρης, Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης (89′ Πομπού), Αθανασίου Αντ. (78′ Αθανασίου Π.), Γεωργιάδης, Μαρίνου, Κιοσέογλου, Γεωργαλλής, Μαθιός (72′ Τσαγγάρης), Πεταυράκης

Αντίμαχος: Μιχαλάκης, Καράλιαμης (58′ Μπεκιρλάρι), Ιωαννίδης, Θωνιάτης, Σωτίρι, Ζιώγας, Συνεσίου (65′ Κόκκαλης), Χατζησουλεϊμάν, Πης, Βλαντιμίροφ, Μποϊλής