Με μάγκικο διπλό “απέδρασε” από τον Κορυδαλλό η Ρόδος

Έσπασε το… ρόδι η Ρόδος με μάγκικη εμφάνιση στο Δ.Γ. Νίκαιας. Τα “ελάφια” επικράτησαν με 1-2 της Προοδευτικής στο ματς που έκλεισε την 4η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος) και έτσι πήραν μεγάλη βαθμολογική “ανάσα” φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς με την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

“Χρυσός” σκόρερ ο Αμανατίδης που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Μεγάλη ένταση στο “στρατόπεδο” των γηπεδούχων που έμειναν στον… πάτο της βαθμολογίας. Όλο αυτό μεταφέρθηκε στην εξέδρα με αποτέλεσμα ο Χειμωνέττος να δεχθεί αντικείμενο από τους φιλάθλους των “βυσσινί” λίγο πριν το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό της ομάδας βρέθηκε ως γνωστόν ο Σάββας Ορφανίδης που επιστρέφει επίσημα στον πράσινο πάγκο από την Τετάρτη όπου θα παρουσιαστεί και το νέο διοικητικό σχήμα του συλλόγου.

Όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις μεσοβδόμαδα φαίνεται πως “έπαιξαν” σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας που κατέκτησαν το πρώτο τρίποντο και έτσι “σκαρφάλωσαν” στον βαθμολογικό πίνακα.

Πάντως οι γηπεδούχοι που επίσης αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη (για την ακρίβεια των πρώτο τους βαθμό) και είχαν μπροστά τους ένα κομβικό ματς μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 5ο λεπτό είχαν δοκάρι, αλλά σταδιακά οι πράσινοι ανέβασαν στροφές και στο 9ο λεπτό απείλησαν με την καλή κεφαλιά του Κωνσταντίνου όπου η μπάλα έφυγε άουτ.

Η πίεση που άσκησε από εκεί και έπειτα η ομάδα του νησιού μας σ’ ένα καλό διάστημα που είχε, ήταν ικανή να της δώσει το προβάδισμα.

Μετά την παράλληλη σέντρα του Τάντις, ο Χατζηλιόντας στο 15′ πετάχτηκε και έγραψε το 0-1 για την Ρόδο που μέχρι το ημίωρο έλεγχε το παιχνίδι.

Όπως ήταν λογικό η ομάδα του Κορυδαλλού προσπάθησε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης πριν την ανάπαυλα και τα κατάφερε στο 33′ με την κεφαλιά του Μπεσού για το 1-1, αφού προηγουμένως (26′) ο Χειμωνέττος έκανε επέμβαση στην προσπάθεια από τον Ζελέκο.

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη το συγκρότημα του νησιού μας και στο 54′ ο Ευγενικός με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Τράκα να απομακρύνει δύσκολα, ενώ ο γκολκίπερ της Προοδευτικής είδε τον νεαρό επιθετικό της Ρόδου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του στο 59′, αλλά το τέρμα δεν μέτρηση καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφ- σάϊντ.

Ακολούθησε η μεγάλη απόκρουση του Χειμωνέττου στο 71ο λεπτό όταν είπε “όχι” στον Πέππα ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και ήταν έτοιμος να σκοράρει για την ανατροπή των γηπεδούχων.

Ευτυχώς ο έμπειρος γκολκίπερ της Ρόδου αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο και ο Αμανατίδης μόλις πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ανέλαβε δράση. Ο επιθετικός των πρασίνων στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 78ο λεπτό την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Στην συνέχεια η ομάδα του Σαββα Ορφανιδη διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υπέρ της σκορ, έκλεισε τους διαδρόμους και πήρε τη νίκη αφού δεν απειλήθηκε καθόλου από τους αντιπάλους της.

Λίγο πριν το τέλος του ματς και συγκεκριμένα στο 80ο περίπου λεπτό ο Άγγελος Χειμωνέττος έπεσε στο έδαφος από αντικείμενο που δέχθηκε από φιλάθλους των γηπεδούχων όπως υποστήριξαν οι ποδοσφαιριστές της Ρόδου.

Ο Ράτζα πέρασε στην θέση του για το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, ο Χειμωνέττος ευτυχώς δεν είχε κάτι το σοβαρό και η Ρόδος πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Διαιτησία: Μαρκαντωνάτος, Παπαδόπουλος, Ασημακόπουλος

Συνθέσεις:

Προοδευτική: Tράκας, Τσαφταρίδης (79′ Λέκκας), Μανιδάκης, Ζίζηλας, Αριανούτσος, Μπελέρης, Πέππας, Πέτας, Μπεσού, Γκαϊδατζής, Ζελέκου (73′ Ραπάϊ)

Ρόδος: Χειμωνέτος (82′ λ. τρ. Ράτζα), Νικήτας, Καντιμοίρης, Κωνσταντίνου, Κουρούπης, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας, Τάντιτς, Ιμεραλιλάϊ (74′ Δημητριάδης), Ευγενικός (76′ Αμανατίδης), Ατματσίδης