Πρόκριση του Διγενή σε ματς με τέσσερις αποβολές

Το παιχνίδι της Δήμητρας Δαματριάς κόντρα στον Διγενή που διεξήχθη στο γήπεδο Παστίδας για την α’ φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος” θα μείνει στην μνήμη όσων των παρακολούθησαν όχι για την άνετη επικράτηση- πρόκριση των Κοσκινιατών με 0-4, αλλά για τις τέσσερις κόκκινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής.

Από ένα σημείο και έπειτα οι τυπικά γηπεδούχοι αγωνίζονταν με οκτώ ποδοσφαιριστές και ο Διγενής με δέκα, κάτι που έκανε ευκολότερο το έργο των ποδοσφαιριστών του Γιόνοβιτς για πρόκριση αφού έτσι και αλλιώς οι κυανόλευκοι ήταν το φαβορί του ζευγαριού από την στιγμή που έγινε η κλήρωση.

Οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν τα γρήγορο γκολ για να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης και στο 23′ ο Θεουλάκης σταμάτησε με το χέρι την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος και δώσει το προβάδισμα στον Διγενή. Πέναλτι και αποβολή για τον ποδοσφαιριστή της Δήμητρας που έμεινε πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Αυτός που είχε την δυνατότητα να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ ήταν ο Μικκιού, αλλά ο έμπειρος μέσος “νικήθηκε” από τον αντίπαλο πορτιέρο στο σουτ του από τα έντεκα βήματα.

Ότι δεν κατάφερε ο Μικκιού το κατάφερε ο Τζουανάκης στο 32ο λεπτό, γράφοντας το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μπορεί μέχρι την ανάπαυλα να μην άλλαξε το σκορ, αλλά είχαμε κι άλλες αποβολές. Αρχικά στο 38′ ο Τριαλώνης αντίκρισε για μαρκάρισμα την δεύτερη κίτρινη κάρτα και το συγκρότημα της Δαματριάς έμεινε με εννέα, ενώ στα πνεύματα οξύνθηκα στο φινάλε του ημιχρόνου με αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάλει την κόκκινη κάρτα στους Χρονόπουλο (Δήμητρα) και Μοσκιού (Διγενής) και έτσι οι γηπεδούχοι να συνεχίσουν τον αγώνα με οκτώ παίκτες και οι αντίπαλοι τους με δέκα!

Όπως γίνεται αντιληπτό η ομάδα από τα Κοσκινού είχε εύκολο έργο στο δεύτερο μέρος και χάρις τα τέρματα του Λευτέρη Πλαγγέτη (52′, 70′) και του Μάνο (83′) έφτασε στο άνετο 0-4 και την πρόκριση.

Έντονα παράπονα για την διαιτησία έχει η Δήμητρα, ενώ αξίζει αν σημειωθεί πως στο ξεκίνημα της επανάληψης ο επόπτης Αλεξίου δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα και υπήρξε δεκάλεπτη διακοπή.

Διαιτησία: Μπαρχαρίδης, Μπέκας, Αλεξίου

Συνθέσεις:

Δήμητρα: Πηδιάκης, Θεουλάκης, Τριαλώνης, Φυντικάκης, Τσιούλης, Χρονόπουλος, Γουμάρας, Ουζουνίδης (58’ Μαργαρίτης), Κιτανόφσκι (63’ Σπανός), Εξαδάκτυλος, Σαλπιγγίδης (66’ Θεοδώρου)

Διγενής: Καμπούρης, Μοσκιού, Νίκανδρος (58’ Θεοδοσίου), Μάνο, Τσουκαλάς (55’ Κούτσι), Μικκιού, Τζουανάκης, Κατσούλης, Πλαγγέντης, Χατζηνικόλας, Χουτεσιώτης (62’ Τριπολίτης)