Πέρασε από την Μαλώνα ο Ευαγόρας

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου “Αυγουστίνος” πήρε ο Ευαγόρας που επικράτησε με 0-4 του Αγίου Γεωργίου στο γήπεδο Μαλώνας χάρις το πολύ καλό ξεκίνημα του στο ματς. Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Κουμέντου είναι ο Αστέρας Μασσάρων.

Οι “πράσινοι” έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, καθώς κατάφεραν να πετύχουν δύο γρήγορα τέρματα και μετέφεραν στο… άγχος στο “στρατόπεδο” των γηπεδούχων.

Στο 4ο λεπτό ο Τσοβαλίν έκανε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1, αφού βρήκε πάνω στον Κούτρη και άλλαξε πορεία.

Με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ ο Δημητριάδης προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα στο 10ο λεπτό, αλλά ο γκολκίπερ του Ευαγόρα μπλόκαρε την μπάλα.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση του Ρεκούνα στο 12ο λεπτό όταν σταμάτησε τον Μανιά από θέση τετ α τετ, ωστόσο ο τερματοφύλακας του “Αγίου” δεν κατάφερε να κάνει κάτι στο μονοκόμματο σουτ του ίδιου παίκτη που έγραψε το 0-2 στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης.

Προσπάθησε να συνέλθει και κυνήγησε το γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου η ομάδα του Δημητριάδη, αλλά από την μπαλιά του Χρυσαφίνη στο 31ο λεπτό ο Κολιού δεν κατάφερε να “νικήσει” τον Βιζυκλή στο τετ α τετ.

Πρώτος στην επανάληψη απείλησε ο Ευαγόρας με το πλασέ του Παπαντωντίου στο 55′ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρεκούνας και διατήρησε την ομάδα του στο… κόλπο της πρόκρισης.

Ωστόσο οι “κιτρινόμαυροι” έπρεπε να σκοράρουν αν ήθελαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, κάτι που δεν έκαναν στις δύο τεράστιες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο καλό τους διάστημα.

Από την μπαλιά του Πονιά στο 60′, ο Κολιού βγήκε ωραία από τα αριστερά και σέντραρε παράλληλα όπου ο Δημητριάδης αστόχησε σε κενή εστία, ενώ ο νεαρός επιθετικός στάθηκε άτυχος στο 62′ όταν από νέα σέντρα του Κολιού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κοντινό πλασέ.

Στην αντεπίθεση προσπάθησε να “τελειώσει” το παιχνίδι η ομάδα της Ρόδου και τα κατάφερε περίφημα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της.

Στο 75′ ο Κουρέτα με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με πλασέ σημείωσε το 0-3, ενώ το τελικό 0-4 σημείωσε στο 85ο λεπτό ο Μανιάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Τάσης, Βούλγαρη

Συνθέσεις:

Άγιος Γεώργιος: Ρεκούνας, Λάμπρου, Κλημαντής, Χατζημανώλης, Κούτρης (82′ Λικάϊ), Χρυσαφίνης (70′ Καυκάκης), Πονιάς, Κολιού, Σκορδάς (46′ Κόπελος), Ντύρος, Δημητριάδης

Ευαγόρας: Βιζυκλής, Κατσιμπράκης, Ζαλογιάννης, Παπαντωνίου, Μανταλιός (54′ Κουνιός), Τσιτσιρής, Πλασάτης (7′ λ. τρ. Καμπούρης), Τσοβαλίν, Μανιάς, Κουρέτα (78′ Γιώτης), Ταρατίτας