Χ-άρισε δύο βαθμούς ο Ιάλυσος στο “απόρθητο” Οικονομίδειο

Πολύ καλύτερος καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ενάντια στην Κηφισιά ήταν ο Ιάλυσος, ωστόσο οι “τοξοβόλοι” έμειναν στο 2-2 στην αναμέτρηση του Οικονομίδειου Σταδίου για την 5η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος). Διαμαρτύρεται η ομάδα του νησιού μας για μια περίπτωση πέναλτι στο 90ο λεπτό.

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη διατήρησε αήττητη της έδρα της σ’ ένα ακόμα ματς, αλλά με την συνολική εικόνα που είχε στο 90λεπτο το αποτέλεσμα αδικεί τον Ιάλυσο που “πλήρωσε” δύο αδράνειες της άμυνας στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έπιασαν από τον… λαιμό τον αντίπαλο τους. Στο 2ο λεπτό ο Γουμάγιας πρόλαβε τελευταία στιγμή προ του Σπάρταλη, ενώ στο 5′ ο Χατζηφούντας σούταρε άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Το σκορ άνοιξε στο 15ο λεπτό ο Παναγιώτης Σπάρταλης μ’ ένα εντυπωσιακό πλασέ, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Ρεκλείτη και έτσι “γράφτηκε” το 1-0.

Με… φόρα από το γρήγορο τέρμα που σημείωσε, ο Ιάλυσος είχε ακόμη δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 19′ με το σουτ του Λιτσού που έφυγε πάνω από τα δοκάρια και εν συνεχεία στο 23′ με την απόκρουση του Γουμάγια στο δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Παυλίδης.

Δύο λεπτά αργότερα (25′) και κόντρα στην ροή του ματς η Κηφισιά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Από μια στημένη μπάλα και συγκεκριμένα κόρνερ, ο Καρακώστας με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Αμέσως ο ανώτερος Ιάλυσος πήρε τα ηνία και προσπάθησε να πετύχει δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα, ωστόσο στο 29′ το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Δελαπόρτα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας και στο 38′ η κεφαλιά του Παυλίδη πέρασε άουτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του νησιού μας, στο 43ο λεπτό από μια ακόμη κεφαλιά και στην δεύτερη μόλις επικίνδυνη επίσκεψη των αντιπάλων στην περιοχή του Παπαδόπουλου, έμεινε πίσω στο σκορ με 1-2. Σκόρερ ο Φαρινόλα μετά από την δεύτερη ασίστ του Μακρίδη.

Όπως ξεκίνησε το παιχνίδι έτσι μπήκε στο γήπεδο για την επανάληψη ο Ιάλυσος. Από την αρχή οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και οι ερυθροκίτρινοι είχαν “εγκατασταθεί” στην επίθεση.

Στο 50′ ο Γουμάγιας μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Σπάρταλη, ενώ στο 54′ ο πορτιέρο της Κηφισιάς στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα από το σουτ του Παυλίδη βρήκε στο δοκάρι αφού πρώτα την απόκρουσε με δυσκολία.

Το γκολ δεν έρχονταν, αλλά η πίεση συνεχίζονταν από τους ποδοσφαιριστές του Φυντάνη που “σπατάλησαν” άλλες τρεις ευκαιρίες με τα σουτ του Χατζηφούντα στο 56′ και το 66′ και Γιαννόπουλου στο 68′ όπου ισάριθμες φορές ο Γουμάγιας είπε “όχι” και έδιωξε τον κίνδυνο.

Ο άνθρωπος που “νίκησε” τον γκολκίπερ των πρωτευουσιάνων στο πρώτο μέρος, ήταν αυτός που το έκανε ξανά στην επανάληψη. Συγκεκριμένα στο 74ο λεπτό ο Σπάρταλης δέχθηκε την μπαλιά από τον Δελαπόρτα και με γυριστό σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Έπειτα από αρκετή ώρα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και απείλησαν την εστία του Παπαδόπουλου που αντέδρασε σωστά τόσο στο σουτ του Φαρινόλα στο 79′, όσο και σ’ αυτό του Μακρίδη στο 88′ το οποίο απομάκρυνε με γροθιές.

Στο 90′ ο Ιάλυσος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γουμάγια πάνω στον Δελαπόρτα που βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής είπε “παίζεται” παρά τις διαμαρτυρίες που επέφεραν την κόκκινη κάρτα στον Κοκκίνη μετά το τελικό σφύριγμα.

 

 

 

Διαιτησία: Κακρίδης, Γκότσης, Μπουρτζοβίτης (Κορινθίας)

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Παπαδόπουλος, Κοκκίνης, Λίτσος, Καρπαθάκης (62′ Γιαννόπουλος), Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης, Χατζηφούντας, Παυλίδης, Δελαπόρτας, Αρχοντούλης

Κηφισιά: Γουμάγιας, Ρέτζης, Έσλερ, Τεγούσης, Καρακώστας, Μουσταφίδης, Φαρινόλα (83′ Παπάζογλου), Σάμιος, Μακρίδης, Παναγιωτόπουλος (65′ Παλιαρούτας), Χαϊκάλης.