Νικητής ο Απόλλων στο ντέρμπι της πρεμιέρας

Με ντέρμπι ξεκίνησε ο β’ όμιλος του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας στο γήπεδο Κοσκινού όπου ο Απόλλων Καλυθιών επικράτησε με 1-2 της Κύπρου και έδειξε με το… καλημέρα τις προθέσεις του.

Οι δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στον φετινό “μαραθώνιο” πρόσφεραν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους σ’ έναν αγώνα για γερά νεύρα που τα είχε όλα, πραγματικό ντέρμπι.

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι Καλυθενοί με την εμπειρία του Μαυρούστακου κατάφερα να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή.

Συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό έπειτα από ωραία μπαλιά του Κυρίτση, ο έμπειρος στράϊκερ βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ροδίτη και δεν απειλήθηκαν καθόλου από την Κύπρο που… έπεσε πάνω στην καλοστημένη άμυνα της ομάδας του Χάσταλη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και έκλεισαν στην περιοχή τους αντιπάλους τους που έκαναν ότι μπορούσαν για να διώξουν τους κινδύνους, όπως και ο γκολκίπερ Ροδίτης.

Μάλιστα στο 70′ οι παίκτες του Παπαδόπουλου κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Σαπαλίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ροδίτης είπε “όχι” στον Χιουσένι στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει από τα έντεκα βήματα.

Δέκα λεπτά αργότερα (80′) το 1-1 ήταν γεγονός. Από την σέντρα του Βασιλείου και την κεφαλιά του ανενόχλητου Αγγελάκη μέσα από την περιοχή η Κύπρος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Η χαρά των γηπεδούχων ωστόσο δεν “κράτησε” για πολύ, αφού στο 82′ ο Σπαχίου υποδέχθηκε την κάθετη μπαλιά του Κούρτι που με ψύχραιμο πλασέ έβαλε μπροστά και πάλι την ομάδα του με 1-2.

Αυτό μπορεί να ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο το ματς πρόσφερε αρκετές ακόμη συγκινήσεις στους φιλάθλους και των δύο ομάδων κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Στο 90′ ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια του να προλάβει τον Μαυρούστακου που βρέθηκε στην αντεπίθεση βγήκε εκτός περιοχής και μπλόκαρε την μπάλα, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Την εστία της Κύπρου των δέκα παικτών υπερασπίστηκε ο Νικήτας Σκούμπρος, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές από τον Κώστα Παπαδόπουλο.

Μάλιστα ο έμπειρος αμυντικός αντέδρασε εξαιρετικά στην φάση του 92′ όταν απέκρουσε το πλασέ του Σπαχίου από θέση τετ α τετ διατηρώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η επέμβαση αυτή έδωσε την δυνατότητα στην γηπεδούχο ομάδα να αναζητήσει την ισοφάριση μέχρι το φινάλε και το έκανε, ωστόσο ο Ροδίτης απέκρουε εντυπωσιακά το σουτ του Καραμπάντζου στο 95′  από πλεονεκτική θέση και έτσι η νίκη κατέληξε στον Απόλλωνα.

Διαιτησία: Ατσικνούδας, Μοσχάτος, Μπερδεμπές

Συνθέσεις:

Κύπρος: Παπαδόπουλος, Σκούμπρος, Παντελίδης, Βασιλείου, Μπάρτζος, Τσακμακίδης, Μακριάς (46′ Αγγελάκης), Χιουσένι, Γκλάβας (65′ Καρτάλης), Γουλόπουλος (46′ Καραμπάντζος), Ροδίτης
Απόλλων: Ροδίτης, Τσίττας, Νικολός, Σαπαλίδης, Κυρίτσης, Σαράντης (68′ Σταυρής), Κούρτι, Κώστας (46′ Σπαχίου). Γίδαρης, Ζουρούδης, Μαυρομούστακος